Не виждам нуждата от конфликт между президента и редовното правителство.

...
Не виждам нуждата от конфликт между президента и редовното правителство.
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Президентът трябва да спре да слуша хората около себе си, няма нужда от конфликт с правителството

Не виждам потребността от спор сред президента и постоянното държавно управление. Има хора към президента Радев, които го тласкат към този спор с държавното управление. Това съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Настимир Ананиев в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 

Той прикани президента да излезе от режим спор и да влезе в режим обединител.

Редовното държавно управление проработи. Държавата влиза в темп, в който стартира да работи. Президентът би трябвало да спре да слуша хората, които го подтикват към този спор. Не би трябвало да се прави спор с постоянното държавно управление, което се пробва да извади България от множеството рецесии. Тези две институции, когато работят дружно е дорбе и за самата страна, означи Ананиев.

Относно измененията в Законът за придвижване по пътищата, депутатът съобщи: „ Резултатите са забележими. В седмицата преди влизане на измененията в закона бяха хванати 130 индивида с алкохол и опиати. В седмицата, в която влезе законът бяха открити 122, а на идната – 58. Хората не си разрешават да пият и да употребяват вещества и по-късно да карат “.

По думите му по време на срещата с вътрешния министър Калин Стоянов са били разисквани методически инструкции, съгласно които ОД на Министерство на вътрешните работи и окръжните прокуратури да работят по един и същи метод във всички области.

Точката за конфискация също е ясна, тя стартира със „ Съдът лишава “, не Министерство на вътрешните работи, не някой различен. Това, което се разисква като промени не касае конфискацията. Има нюанси, които би трябвало да се изчистят. Например с кръвните проби – когато ви взимат кръв при определяне на алкол има норма. Тази норма насочва. Проблемът е при опиатите – там няма норма. Може да се окаже, че сте взели две хапчета за глава и са ви свалили табелите, поясни Ананиев.

„ От 6 години работи закон, съгласно който в случай че водач бъде хванат с алкохол до 0,5 промила или под въздействието на опиати, служителите на реда могат да смъкват табелите на автомобила от 6 до 12 месеца. Идеята е, че когато това нещо се случи и се стигне до дело, съдът може и да отнеме автомобила, а в случай че водачът не е притежател, да му наложи санкция, равностойна на цената на автомобила “, добави депутатът от ПП-ДБ.

Той разяснява и проблема „ Росенец “.  „ На 15 август Министерски съвет взе решение за пускане на процедурата, която лишава 30 дни. В тази процедура оперативният надзор е доста значим. Идеята е работата на пристанището да не спре. В четвъртък министър Гвоздейков ще бъде на посещаване в Росенец да види по какъв начин се случва самото предаване “, утчони Ананиев.

https://novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР