Не виждам нужда от тавани на надценка. Това заяви в

...
Не виждам нужда от тавани на надценка. Това заяви в
Коментари Харесай

Обрат: Министърът на икономиката не вижда смисъл от таван на надценките

Не виждам потребност от тавани на надценка. Това съобщи в ефира на БНТ служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Повод за изявлението му са предприетите от държавното управление ограничения за понижаване на цените на питателните артикули. Той повтори концепциите за промени в подзаконовите нормативни актове, които да оказват помощ.

Първата концепция е всички търговци, които поставят над 25% надценка да осведомят Комисията за отбрана на потребителите, като концепцията е тя, по своя преценка, да реши дали да направи инспекция каква е повода за това.

От през вчерашния ден министърът съществено стартира и желанието за смяна на глобите при откри нелоялни търговски практики. Сега глобата е до 50 хиляди лева, а Стоянов счита, че би трябвало да е % от оборота.

Министърът уточни и новият период, в който да проработи уеб сайтът, основан от министерството за съпоставяне сред цените в България и определени европейски страни. Той би трябвало да тръгне идната седмица, като в този момент се изчиствали бъгове и дребни проблеми.

До момента инспекциите на Комисията за отбрана на потребителите е издала 138 акта за няколко седмица, само че броят им намалявал, регистрира Стоянов. Най-честите нарушавания били свързани с по-нисък грамаж от посочения, промоции, за които са обезпечени прекомерно малко количества от стоките, както и оповестена ниска цена на щанда, която е друга на касата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР