Не виждам никакви причини за конституционна кризаНай-добре е изборите да

...
Не виждам никакви причини за конституционна кризаНай-добре е изборите да
Коментари Харесай

Денков: Най-добре е изборите да са 2 в 1, за да се спестят едни 100 млн.

Не виждам никакви аргументи за конституционна рецесия
Най-добре е изборите да са 2 в 1, с цел да се сместят едни 100 млн. Не виждам никакви аргументи за конституционна рецесия. Това сподели министър председателят в оставка, Николай Денков пред публицисти след срещата с президента Румен Радев, откакто върна втория мандат за сформиране на държавно управление несбъднат.

" Най-добре е изборите да са 2 в 1 с европейските. Първо, с цел да не се проката процесът и второ, с цел да се сместят едни 100 млн. А Вие не се ли притеснявате, че в институции, които би трябвало да бъдат партийно самостоятелни внезапно се оказва, че има партийни подвластни лица и то единствено от единия завършек на политическия набор. Ето това е проблем. Това, което би трябвало да се изпълнят са наредбите на Конституцията, по този начин както са разказани. Аз мога да давам отговор за това, което направихме през тези 10 месеца. Това е отговорността, за която аз мога да разясня. Но занапред да се предпоставя, че ще има конституционна рецесия, ми се вижда несериозно ”, сподели още Денков.

„ Дали има отговорни или няма отговорни сега не е въпросът. Въпросът е ние да си извървим конституционните стъпки, тъй че да се проведат избори и да има последващо държавно управление. Нормално е да има компликации, когато се основава нова процедура. Ние би трябвало да се опитаме да ги извървим. Ако бъдат анулирани от конституционния съд. Нека да забележим с какви учредения. Тогава ще мислим за това. Но от в този момент да се предпоставя, че нещо ще се случи неверно, това по-скоро пречи ", добави Денков.

" Съдът е възстановил лабораторията на „ Капитан Андреево “, ето това е новата власт, " разгласи съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР