Не виждам никаква причина за конституционна криза. Има ясни разпоредби

...
Не виждам никаква причина за конституционна криза. Има ясни разпоредби
Коментари Харесай

ПП-ДБ с първи думи след срещата с Радев: Несериозно е! Ето това е образът на новата власт

Не виждам никаква причина за конституционна рецесия. Има ясни разпореждания в Конституцията, чакаме да се изпълнят. Това, което следва, е да се връчи третият мандат, президентът ще реши на кого. След като му бъде върнат мандатът, ще се пристъпи към осъществяване на новите разпореждания на Конституцията. Това съобщи министър-председателят в оставка акад. Николай Денков пред медиите след приемането на втория мандат от президента Румен Радев и връщането му несбъднат, предава novini.bg.
„ Не ви ли тормози, че в институции, които би трябвало да са партийно самостоятелни, внезапно се оказва, че има партийно подвластни лица, и то единствено от единия завършек на политическия набор? Това е проблем. Това се опитвахме от самото начало да наложим като промени – да не стигаме до обстановка, в която сякаш самостоятелните регулатори са оцветени политически. Именно поради това другите отхвърлиха да продължим с това държавно управление “, счита той.
Той не отговори открива ли неточности в себе си и в съдружните сътрудници, само че съобщи: „ Това, за което давам отговор, е това, което направихме през тези 10 месеца. Работихме по управническата стратегия, огромна част от нея за този интервал е изпълнена, и това е отговорността, която мога да разясня. Ако има проблеми с осъществяването на процедурата, тогава ще разясняваме. Несериозно е занапред да се предпоставя конституционна рецесия. Имаме още стъпки. Нека напомня, имаше и друго предложение – да няма служебно държавно управление, само че тогава щяхте да кажете, че желаеме да останем на власт до изборите. И Венецианската комисия смяташе, че това е най-хубавият вид “, сподели още Денков.
Според него не е въпросът кой е отговорен: „ Въпросът е да си извървим конституционните стъпки, с цел да се проведат избори и да имаме ново държавно управление. “
„ Най-добре е изборите да са 2 в 1, с цел да не се протаква процесът и да се спестят едни 100 млн. лева, само че зависи от процедурата и мандатоносителят с третия мандат, както и от хората, които би трябвало да поемат длъжността на длъжностен министър председател. Тези конституционни промени не се вършат за един мандат, това е устойчива структура “, акцентира още той.
„ Нормално е да има компликации, когато се основава нова процедура. Трябва да се опитаме да ги извървим. Ако бъдат анулирани от Конституционен съд, тогава ще го мислим “, увери министър председателят в оставка.
„ Не е наша работа дали да харесваме или да не харесваме служебното държавно управление. Каквото държавно управление президентът назначи, при него ще работим “, безапелационен е още акад. Денков.
На финала на изказването ген. Атанас Атанасов добави: „ Съдът е възстановил лабораторията „ Евролаб “ на „ Капитан Андереево “ – ето това е обликът на новата власт. “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР