Не виждам логиката на ПП спрямо Луйкой. Вижда се натискът

...
Не виждам логиката на ПП спрямо Луйкой. Вижда се натискът
Коментари Харесай

Росен Христов за Лукойл: Цените на горивата са скъпи, не виждам логиката на ПП

Не виждам логиката на Политическа партия по отношение на Луйкой. Вижда се натискът върху „ Лукойл “ от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи със устрема да се приключи дерогацията по-бързо, вижда се и мощната отбрана от „ Продължаваме промяната “ към „ Лукойл “ и битката дерогацията да бъде оставена оптимално по-дълго. Цените на горивата, обаче, са по-високи. Няма смисъл да купуваме съветски нефт и да финансираме съветски олигарси и страна. Не ми е ясна логиката на Политическа партия. Това сподели някогашният длъжностен министър на енергетиката Росен Христов пред Нова тв.

Той уточни, че служебното държавно управление е избрало дерогацията да остане, само че цената да бензина да е под 2,40 лева Необходими са няколко седмици, с цел да се престрои механически работата на рафинерията, сподели Христов.

По време на  нашето ръководство „ Лукойл “ заплати предплатено към 160 млн. лева, от момента, в който Политическа партия са на власт не са събрали и един лев, съобщи някогашният министър. Преди служебните държавни управления рафинерията въобще не плащаше налози в България, добави той.

Христов счита, че „ Лукойл “ в действителност желаят да продават, поради режима на наказания. Въпросът е на кого, сподели той. Може новият притежател да бъде мним – компания, още веднъж обвързвана с „ Лукойл “, като тук може да има българска диря, виждайки по какъв начин работи държавното управление, добави Христов.

България би трябвало да гони ниски цени и сигурност на доставките, съобщи специалистът. По негови думи, в случай че има трус на пазара той би бил напълно умозрителен.

Ако е правилно, че министър председателят Денков е провел три секрети срещи с високопоставени представители на „ Лукойл “, това би означавало, че има скрита сделка сред ръководещите и рафинерията, сподели той. Христов добави, че няма проблем да се организират срещи, само че за какво те са секрети.

Нямам мотив за терзание във връзка следствието на Парламентарната комисия за достъп до терминалите за полутечен газ на турската компания „ Боташ “, съобщи Христов. Той добави, че това е стратегически значим контракт за страната, защото дава достъп на България до международния пазар на полутечен газ и ще можем да вършим доставки от целия свят. „ Каква корупция може да има сред турско държавно дружество и българско държавно дружество “, запита той. Условията на контракта са общоприети за промишлеността, добави някогашният министър.

Христов уточни, че „ Булгаргаз “ е избутан от пазара, тъй като частните компании, свързани с Политическа партия процъфтяват. България може да печели стотици милиони от контракта с „ Боташ “, това което е нуобходимо е държавното управление да води дейна комерсиална политика, тъй че „ Булгаргаз “ да търгува с всички вероятни сътрудници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР