Не виждам лидерство в момента - първо трябва да се

...
Не виждам лидерство в момента - първо трябва да се
Коментари Харесай

Харалан Александров: Овластихме хора, които страстно и с наслада работеха за разрушението

" Не виждам водачество сега - първо би трябвало да се удържи паниката на хората и да им придаде интерпретация и пояснение, с което да продължим да живеем като общественост. През последната година овластихме хора, които целеустремено, буйно и с приятност работеха за разрушението. Очаквах, че думата на годината ще бъде смяната, само че трите думи - преценявам, антиваксър и изстъргвам, разказват наличието й ". Това съобщи Харалан Александров - обществен антрополог, пред Нова нюз.

Според доктор Велислава Донкина - клиничен психолог - думите на годината крайни, показват дистрес. " Да не забравяме, че думата преценявам не съществува. Изчегъртвам е доста нападателна дума, а антиваксър демонстрира, че обществото демонстрира рецесия на биологичната гражданска война. Трудно се оправяме с това предизвикателство ", уточни тя. Според нея инвестицията в грижа, да се научим да бъдем дружно и да имаме социална отговорност, да синтензираме, а не да дезинтенгрираме, са част от методите за възстановяване на обстановката. " Културата, че всичко, идващо извън е плашещо, е провинциална. Човек би трябвало да го премисли и да има друго отношение ", счита доктор Донкина.

Според Харалан Александров думите демонстрират прочувствен декаданс. " Винаги търсим зложелател, който да разрушим, постоянно сме анти. Има доста ниска степен на доверие към всяко рационално предложение за ръководство, това извиква унищожителен вид водачество ", счита той. И добави, че сме напуснали манията и влязохме в меланхолия. " Въпросът е дали можем да изравним тези пикове и да се опитаме да стабилизираме прекарванията си ", сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР