, не виждам бъдеще за самия парламент. Това заяви пред

...
, не виждам бъдеще за самия парламент. Това заяви пред
Коментари Харесай

Кирил Петков не вижда бъдеще за НС, ако Конституцията не се случи

, не виждам бъдеще за самия парламент. Това съобщи пред bTV съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Той акцентира, че всичко се поставя на масата за тази промяна и изрази убеденост,че тя ще се случи.

Петков бе безапелационен, че ще има промени в структурата на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. По негови думи има противоречиви текстове и до момента в който Конституционният съд не реши, никой няма да знае. Те били най-вече в частта за служебния кабинет.

Искаме да има ограничаване кой може да бъде министър председател в длъжностен кабинет, само че то да бъде задоволително необятно, тъй че да не иззема избора на президента, разясни Петков.

Относно регулаторите той отсече, че . Петков очаквал борба там.

" Сигурен съм, че котки в чували не би трябвало да бъдат допускани. Ако един човек няма характерностите или има нещо, което обществото, прокуратурата или службите знаят, няма да бъде допускан ", акцентира той и добави, че най-важното е да се разполага с нужната експертиза и задоволително публично доверие.
 Борисов и Петков се сплотяват с пари за просвета, службите и медикаменти
Борисов и Петков се сплотяват с пари за просвета, службите и медикаменти

На работна среща некоалицията от ден на ден заздравява позиции

Най-опасното били хора със скрити политически зависимости.

Ще създадем по този начин, че никоя партия да няма монопол и такова въздействие, че да управлява надзорен орган , увери Петков.

Той уточни, че о са минали на оперативно равнище . " Т.нар. работна среща беше доста пресен формат. Когато махнем политическото и заговорим за целите, решенията се намират. Спряхме да приказваме за позициониране, коя партия какво ще направи и се фокусирахме чисто оперативно ", означи съпредседателят на ПП-ДБ.

Той добави, че е било взето доста значимо решение - да не се вършат опити за решение на всички проблеми по едно и също време, а един по един.

До Нова година ще работим единствено по Конституцията и, всичко останало - по-късно, посочи Петков.

Според Петков е наложително да влезем в така наречен  а идващото удостоверение на изискванията не би трябвало да минава през гласоподаване на министър-председателите и евролидерите, а през Европейската комисия.

Той настоя за ясна дата и във връзка с сухопътните граници.
 Радев: Тези, които посегнаха на националния празник и Конституцията, през днешния ден режат историята
Радев: Тези, които посегнаха на националния празник и Конституцията, през днешния ден режат историята

А протестиращи още веднъж блокираха " Орлов мост "

" Ако се поставят условия, те да са в явен плюс и за България. Става дума доколко ресурсите на държавните членки на Шенген се поставят на външните граници и доколко всеки си укрепва неговата страна ", съобщи Петков.

Той изясни, че сега 1500 души работят на Дунав от румънска и българска страна, само че какво пазят там, Петков не знаел. Според него, в случай че част от тях са преразпределени на българо-турската граница, укрепването ще стане по-голямо.

По негови думи единствено 2% от мигрантския поток влиза през България, множеството избират да минават през Италия, Испания и Гърция.

Относно Петков съобщи, че не е обикновено най-високият монумент у нас да бъде на руски бойци.

" Фигурите се смъкват от паметника и ще бъдат възобновени и сложени на място, където хората ще могат да отидат да ги видят умерено. Скулпторът, който ще ги възвръща, ще бъде същият, който възвърне паметника на Цар Освободител. След това ще бъде определено място в София, където да бъдат сложени ", обясни процедурата той.
 Никола Минчев oчаква Радев да нападна новата Конституция
Никола Минчев oчаква Радев да нападна новата Конституция

Той обаче не се тормози, че измененията в Основния закон могат да паднат пред КС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР