„Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това

...
„Не видях нищо страшно и драматично в този запис. Това
Коментари Харесай

Петков за ИТН, ДПС и ГЕРБ: Едни хора си играят на куклен театър

„ Не видях нищо ужасно и трагично в този запис. Това беше следващата „ Македония”. Едни хора си играят на куклен спектакъл – измислят си някаква теза за опрощение, а действително би трябвало да си извършите извод какво се случва с парите им”. Така министър председателят в оставка Кирил Петков разяснява тематиката с изтеклия запис от закрито съвещание на парламентарната група на „ Демократична България”. Именно в следствие на него водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов разгласи, че партията му излиза от договарянията за нов кабинет.

„ Ние не можахме да повярваме, че от през днешния ден за на следващия ден отново има диалогичност, отново някой се е събудил с катарзис и по тази причина ние поставихме ясно изискване - Антикорупционната комисия и Бойко Рашков. Тъй като през последните месеци видяхме, че всеки има някаква политическа реторика, върху която се упражнява, не влага доста смисъл в думите си. Затова, както се споделя - по делата ще ги познаете “, сподели Кирил Петков за всичко протичащо се през последните дни в политическия живот у нас.

Петков бе безапелационен, че за него „ няма опция” Има Такъв Народ още веднъж да бъде сътрудник на „ Продължаваме Промяната” в ръководството. Министър-председателят в оставка акцентира, че още при започване на новите договаряния за държавно управление му се е сторило подозрително, че „ от през днешния ден за на следващия ден отново има диалогичност и отново някой се е събудил след катарзис”.

Третият мандат за сформиране на държавно управление бе връчен от президента Румен Радев на партия Българска социалистическа партия и започнаха договаряния сред тях и досегашните съдружни сътрудници от Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ за неговото реализиране. Но обстановката се усложни, откакто излезе запис от съвещание на групата на Демократична България в Народното събрание, след който водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов съобщи, че партията му се отдръпва от договарянията за сформиране на кабинет.

Сега ориста на третия мандат остава неразбираема, а довечера в Минстерския съвет ще се организира среща сред Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова и съпредседателите на „ Демократична България “ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев в търсене на излаз от създалата се обстановка.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР