Не ви ли се струва, че има нещо много символично

...
Не ви ли се струва, че има нещо много символично
Коментари Харесай

Илияна Йотова отвърна на атаката на Борисов срещу Радев

Не ви ли се коства, че има нещо доста алегорично в деня, в който означаваме 200 години от рождението на този огромен българин, на идващия ден ще би трябвало да конструира новото Народно заседание.

Много ми се ще заветите на Георги Раковски да стигнат до пленарната зала. Много се надявам да имаме устойчиво държавно управление, непоклатимост в страната и най-много новите народни представители да схванат, че доверието е огромна отговорност - доста елементарно се печели и още по-лесно се губи.

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти във връзка 200-годишнината от рождението на българския бунтовник Георги Раковски.

,,Най-голямото ми предпочитание е след утрешния ден да се върне престижа на българския парламент в българската парламентарна република. Нещо, което загубихме в последните години. Не единствено да чуем, а да научим и разберем завета на Раковски, който направи теорията на българската държавност преди да имаме държава'', добави вицепрезидентът.

Думите на Борисов, че не желае да бъде разделител като Радев нямат никакво значение с днешна дата. Вчера чувам разнообразни политици, които приказват, че са обединители и не престават остарялата ария с нов глас, добави Йотова.

В последна сметка хората в България споделиха какво мислят за тях - по-малко от 1/3 от броя на гласувалите българи. Оттук-нататък най-добре се ревизира на избори, ще забележим каква ще бъде и нашата орис на президентските избори. Тогава българите ще дадат своята най-хубава оценка кой е обединител и кой е разделител.

Това че избрани политически съперници имат несъмнено боязън и комплекс от личността на Румен Радев си остава за тяхна сметка, акцентира вицепрезидентът.

Вицепрезидентът показа, че ѝ е мъчно да реши дали има потребност от предварителни парламентарни избори.

,,Аз постоянно съм вярвала в разделянето на институциите и управляващите. Нека на следващия ден се събере българският парламент, дано да създадат своите съвещания политическите групи.

Признавам, мъчно ще бъде да се сформира държавно управление - към какво ще се обединят? Ако се обединят единствено към политически сметки за оцеляване, явно е, че по-добрият вид са нови избори. Ако фактически намерят силите да изпълнят избрани цели, от които всички ние се нуждаем сега, с цел да има стабилната страна, за която приказвам, тогава дано да сформират устойчиво държавно управление.

Всичко е в техните ръце. Ние от нашата страна ще съблюдаваме нашите конституционни пълномощия, тъй като за разлика от доста от наши политически съперници, ние надълбоко почитаме, следваме и съблюдаваме главния закон на страната'', добави Йотова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР