Не веднъж сме писали за безумията в света на модата.

...
Не веднъж сме писали за безумията в света на модата.
Коментари Харесай

Какво безумие кара младите мъже да се забраждат като бабички?

Не един път сме писали за безумията в света на модата. Но, както се оказва, най-необичайните трендове се появяват, когато на едно поле се сблъскват моделиери, рапъри и милениъли. През януари 2019 година в международната мода се появи нова и, естествено, изцяло безумна наклонност. Известният американски рапър и дипломат на Gucci ASAP Rocky се появи на церемонията в Лос Анджелис на LACMA Art + Film Gala в кърпа на старица.



Той назова този жанр babushka boi, обяснявайки на публицистите, че babushka са остарели хора, които постоянно си седят вкъщи и "така нататък ".



Не е доста ясно, за какво изпълнителят е решил по този начин да се забради, само че по този начин той очевидно е пуснал на открито своята вътрешна babushka. Рапърът даже смени описанието си в Инстаграм.



ASAP Rocky прикани всички мъже да стартират да се забраждат, само че се откликнаха единствено преданите му почитатели. Тогава с работата се зае различен прочут американски музикант - Франк Оушън.
Поп иконата разгласява селфи със кърпа и очила и разгласи за старта на флашмоба #babushkaboi. На апела се откликнаха много повече хора, които даже можеше да бъдат срещнати по улиците.


Освен това, Оушън отиде по-далеч и приспособява облика си за милениълите. Към копринената кърпа той добави очила с тънка рамка, блуза с качулка и разнообразни атрибути на сегашната улична мода: кожено яке, чантичка за кръста и маратонки.



Флашмобът стана толкоз всеобщ, че стилните къщи взеха решение да поспечелят от това няколко милиона. Например на сподели на сбирката есен/зима 2018 година марката Vetements забради всичките свои модели.



А по-късно Gucci също пусна серия забрадки.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР