Не въвеждаме трети пол, не предвиждаме промени в Конституцията, не

...
Не въвеждаме трети пол, не предвиждаме промени в Конституцията, не
Коментари Харесай

Павлова: Не въвеждаме трети пол, не предвиждаме еднополови бракове

" Не вкарваме трети пол, не предвиждаме промени в Конституцията, не предвиждаме еднополови бракове. "

Това съобщи в ефира на бТВ министър Лиляна Павлова във връзка Истанбулската спогодба, призната от Министерския съвет през днешния ден. Нейната цел е да пази дамите от принуждение и може да бъде утвърдена " с запаси ", както са създали и други страни.

" Тези членове, които по някакъв метод са в прорез с българските закони и Конституция, няма да бъдат прилагани ", добави Павлова.

На въпрос за какво въпреки всичко 8 министри от кабинета са дали своят вот " срещу ", освен от " Обединените патриоти ", които първи откриха " трети пол " в Конвенцията (макар подобен да не се споменава), а и от ГЕРБ, Павлова изясни, че сътрудниците ѝ очевидно не са разбрали интернационалния документ:

" Това е по-скоро недоумение на проблематиката и това, което касае Конвенцията ", съобщи тя.

И акцентира, че текстът за пола като обществен феномен е " един общ, целесъобразен текст ", тъй като в нашите закони " има ясна формулировка какво е пол ".

Павлова разяснява и отрасловата ѝ тематика - председателството на Съвета на Европа, което България пое на 1 януари. Тя означи, че то е почнало сполучливо макар " спекулациите и опитите за подстрекателство, че не сме подготвени ".

Министърката още веднъж разяснява проблема със глобите на Европейски Съюз против Русия, против които съгласно съветската организация ТАСС България ще се бори по време на европредседателството. Тя по-късно опроверга тезата на ТАСС. Сега означи:

" Нито съм го споделила, нито съм го опровергала по метода, по който излезе. Да, глобите въздействат отрицателно на стопанската система, за нас те са проблем, тъй като за нас Русия е един обичаен, значим пазар, за който би трябвало да се борим. "

Но България като част от европейското семейство е приела удължение на глобите, добави тя.

И напомни, че по време на председателството работна група ще прави разбор на връзките на Европейски Съюз и Русия, само че това " няма да е акцент на работата ни ". И че най-вероятно австрийското председателство ще се заеме с този въпрос. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР