„Не успяхме да превърнем изборите от „европейски“ в „национални” –

...
„Не успяхме да превърнем изборите от „европейски“ в „национални” –
Коментари Харесай

Жаблянов: БСП не успя да постигне основната си цел

„ Не успяхме да превърнем изборите от „ европейски “ в „ национални” – като самобитен „ избор на съмнение “ против държавното управление на Бойко Борисов. Разположението на политическите сили в народен мащаб се резервира каквото беше след парламентарните избори през 2017 г.” Това написа в изводите на отчета „ За резултатите от извършените избори на 26 май 2019 година за членове на Екологичен потенциал и дилемите на Българска социалистическа партия за присъединяване в предстаящите избори за локална власт” на Народно събрание на Българска социалистическа партия, прочетен от Валери Жаблянов, член на ИБ на Българска социалистическа партия, на съвещанието на 49 Конгрес на Българска социалистическа партия. В документа се споделя още, че гласоподавателите не са видели в европейските избори инструмент за влияние върху вътрешнополитическата конюнктура в страната, като това се удостоверява от интензивността на вота. „ В страната не се осъществя предстоящият от нас „ протестен избор “, се акцентира в документа.

В изводите се споделя още, че и двете водещи партии в страната понижават своя резултат почти 2 пъти на миналите избори. „ Разликата сред нас и ГЕРБ и в процентно отношение на практика е същата (5.5% през 2017 година и 6.8% сега). Българска социалистическа партия не съумя да реализира главната цел, която си сложи на Европейски избори 2019 година – да ги завоюва, тъй че да се утвърди като първа политическа мощ, да се наложи като парламентарна опция на ръководещото болшинство и да провокира предварителни парламентарни избори ", се споделя в отчета. Жаблянов прочете още, че за постигането на тази цел е било належащо да бъдат извоювани най-малко 2/3 от гласовете за Българска социалистическа партия, подадени на парламентарните избори през 2017 година В документа се показва страдание, че Българска социалистическа партия не е могла да активизира гласоподаватели отвън твърдото си ядро. Констатирано е, че левицата не е съумяла дейно да противодейства на присъединилия се в акцията министър-председател.

„ Безспорно би трябвало да отбележим растеж на подадените за Българска социалистическа партия гласове, както и извоюваните 5 мандата, постигнатите първи места в Монтана и Ямбол и на регионално равнище в Плевен и Добрич. В разпределението на гласовете за Българска социалистическа партия по места може ясно да се открои капацитет за сполучливо показване на локалните избори в общините при издигане на подобаващи кандидатури за кметове, партийно и политическо единение, ясни задължения към проблемите на локалното самоуправление”, се споделя още в отчета, показан от Валери Жаблянов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР