Не успя да познае герой от романа Под игото, а

...
Не успя да познае герой от романа Под игото, а
Коментари Харесай

Невежеството на тази участничка потресе зрителите на Стани богат

Не съумя да познае воин от романа " Под игото ", а твърди, че класиката била върху нощното й шкафче, само че очевидно не я е чела 

Мария Василева бе първият състезател в „ Стани Богат “ за тази седмица и несъмнено се постара да остане в историята на шоуто, откакто употребява първия си жокер още на въпрос за 500 лв.. След като Ники Кънчев я попита „ Кой е воин от романа „ Под игото “ на Иван Вазов “?, с варианти Андрешко, Душко Добродушков, Моканина и Мунчо, търговецът в IT компания призна, че не знае отговора и това нейно незнание въобще не се хареса на феновете.

Иначе Мария дефинира романа като класика и призна, че е бил върху нощното й шкафче, само че и по този начин не съумяла да го прочете, макар че доста желала, тъй като като дребна отпътувала да учи във Франция. Дамата извика от публиката от помощ своя другар Владимир, който, без да се замисли, й оказа помощ да маркира вярно „ кроткия глупак Мунчо “.

Въпросът за 1000 лв. бе: „ Коя от реките минава през най-големия град в Нидерландия “?, при благоприятни условия Рейн, Амстел, Шелда и Маас. Тук Мария, която знае 4 езика, направи асоциация сред Амстел и най-големия град в страната Амстердам, и се оказа права.

Тя се оправи и с въпроса за 1500 лв. – „ С кой музикален инструмент споделя названието си чашата за шампанско? “ -Цигулка, Флейта, Тромпет, Виола, като правилно уточни Флейта.Последва въпрос за 2000 лв.: „ Най-високият връх на коя българска планина е Богдан “?, с варианти Средна гора, Странджа, Беласица и Руй.Мария се обади на братовчед си Любомир Йорданов, само че ловецът остана безгласен, което даде мотив на участничката да възкликне: „ Поне пред родата няма да бера сама срама, че не знам “.

Така Мария бе принудена да използва третия си джокер, както няколко пъти се изрази, и откакто компютърът остави Средна гора и Руй, позна, че първата опция, която бе й нейното съмнение, е вярната.Ники Кънчев пък се пошегува, че върхът е кръстен на артиста Богдан Томов, който първи го е изкачил.

Мария заключи сумата от 3000 лв., само че този въпрос се оказа и последния за нея: „ Къде Мерилин Монро пее като привет за рождения ден на президента Кенеди? “ – Моравата на Белия дом, Овалният кабинет, Медисън скуеър гардън и Метрополитън опера.

Момичето от Дряново се ориентира към операта, само че реши, че няма смисъл да рискува и е по-добре да си тръгне с 2000 лв., в сравнение с с 500. Тя приключи присъединяване си и към този момент отвън играта уточни Метрополитън, само че правилният отговор се оказа Медисън скуеър гардън.Като цяло нейната изява раздели феновете на две, съдейки по мненията им в страницата във Facebook на телевизионното шоу по бТВ.

Едни от потребителите бяха разочаровни от Мария поради ниската й обща просвета при въпроса за „ Под игото “, само че други пък застанаха на нейна страна.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР