„Не упреквам родителите, че са се притеснили - казва директорът

...
„Не упреквам родителите, че са се притеснили - казва директорът
Коментари Харесай

Директорът на ОУ Алеко Константинов: Ползваме умно техноло...

„ Не укорявам родителите, че са се тормозили - споделя шефът на ОУ " Алеко Константинов " Красимир Ангелов. - Миналата година гласувахме доверие на учениците и нямахме проблеми. Тази година ограничаването бе само да се влиза в профила на детето и евентуално затова се е стигнало до неприятната преживелица с голата фотография.

Има рекламация за какво не сме взели позволение от родителите. Не е тъкмо по този начин. Обясниха се нещата. Може би е моя грешката (но аз не считам така), като реших, че си коства да дадем тази опция на децата и да им създадем инструктаж. Те го одобриха с огромна наслада.

На родителска намира се зададе въпросът

за какво и по какъв начин в общинско учебно заведение се работи с устройства от избрана частна компания.

Ние не избираме доставчика, от който МОН е купило устройствата.

Миналата година ги купихме с общински и наши средства. В общинската тактика на стр. 17 ясно е записано насърчаване на модела 1:1 и използване на хромбук. Ние не сме измислили топлата вода. Но се опитваме да използваме най-хубавото от новите подходи, което по съответен метод да се увеличи качеството на образованието. Не става дума всичко да минава през устройството, а да се употребява единствено за някои елементи от урока. Даже поканихме родителите да дойдат в един час, с цел да видят по какъв начин се прави.

Готови сме, отворени сме още един път да преосмислим подробност по подробност. Но да се отхвърли всичко и да се наложи от 5 индивида на целия клас, в случай че останалите желаят, е недопустимо. Който не желае да употребява устройства, по никакъв метод няма да бъде притискан, само че и

няма да лишим от тази опция останалите родители,

които са болшинството и утвърждават метода. Имаме зарядна станция и хромбуците може да се употребяват единствено тук, само че множеството желаят да ги вземат и вкъщи. Това не е нито иновация, нито нова система на учене.

Знам какво желае този, който най-вече роптае, то към този момент бе декларирано. Детето му да не съблюдава разпоредбите, да влиза и да излиза, когато си желае. И да му пишем шестици. Но това не може да стане.

Нека и родителите да поемат своята отговорност и надзор

Подложен е на стрес екипът. Баща се обажда на учителите и на мен, заплашва, предизвестява, че прави запис на диалога. Аз съм подготвен да застана зад всяка своя дума. Тук съм от 33 година, само че не мога да приема, че ще се отнасят жестоко към учители и към други деца. Че някой може да си мисли, че разпоредбите за него не важат. Да упреква в геноцид, тъй като на детето е писана тройка, а не е имало познания.

Ние сме учебно заведение, съблюдаваме правила и закони. Искаме успокоение за децата и учителите. С непремерени писмени изявления се всява суматоха. Това е провокация. Когато е изскочила голата фотография, вместо да се сложи въпросът пред класен началник и управление, е споделена в групата на родителите.

Първо е неетично, второ - по този начин не може да се откри бързо и съответно решение

Много страст. Много обвинявания. Опитвам се да се абстрахирам, тъй като става дума за нашите деца.

Принципно нашите родители са доста загрижени и стимулирани хора. И с помощта на тях имаме своя прогрес. Това са връзки от доста години, по тази причина е толкоз болно в този момент, когато се хвърлят тежки квалификации. А те не отразяват преобладаващото мнение. Но даже един да е несъгласен, подготвен съм да се върнем и още веднъж да гледаме всичко. Обаче да има предпочитание за разговор.

Няма по какъв начин да давам отговор на обвинявания в закрити чатове

Не е етично и децата не печелят, когато си играем на война - стопират се родители, пропагандират се да пишат и да вземат участие в опозиция. Защо? При нас всичко е намерено. За положително сме го създали. Всяко нещо изисква малко време да се смаже. Понякога си фантазираме, че знаем всичко. И това е сигурен белег, че не сме в тематиката.

Ако съм сбъркал, нося цялата отговорност и ще си я поема. Но в случай че тормозът продължава против учители и зам.-директора, аз не мога да ги спра да си потърсят правата. Няма от какво да се срамим ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР