Не трябва насилствено в последния момент да се приема нещо,

...
Не трябва насилствено в последния момент да се приема нещо,
Коментари Харесай

Министър Желязков: Ако пакетът „Мобилност 1“ не бъде приет, това ще е голям шамар за големите икономики

Не би трябвало принудително в последния миг да се приема нещо, което не може да се одобри две години, тъй като разделя Европа. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков пред БТВ.

2017 година е импортиран законодателният пакет от комисията, той е гледан по време на председателството на няколко страни. За 2 години този пакет не събира консенсус в границите на Европейски Съюз, означи министър Желязков.

„ Причината да се внесе сходен законодателен пакет е следната съгласно тълкуването на комисията – да се подобрят обществените права на водачите, да се усъвършенства действието на единния пазар, да се увеличи конкурентоспособността – нито един от тези прокламирани правила не е налице “, изясни Желязков и добави, че зад фасадата на този пакет, на втори проект седят други планове.

Не е конкурентна тази стопанска система, която изхвърля по-слабия, който е по-конкурентоспособен за сметка на по-силния, който желае да заеме неговата позиция. Две години този пакет не може да откри своята реализация и последното гласоподаване сподели точно това, добави той.

Това, което се случи пред Екологичен потенциал е казус. За първи път от 10 години насам българи, дружно със свои сподвижници в тази идея от Румъния, Полша и Литва стачкуват и то не безредно, с цел да оказват напън или влияние, а с ясно обръщение за отбрана на икономическите и обществени права на българските превозвачи, както и на превозвачите от периферията на Европа.

„ Моето посещаване в Брюксел не беше за да вземам участие на митинга. Аз щях да отида при тях без значение дали ще ми дадат българския байрак, или ще ме замерят с домати “, сподели още Росен Желязков.

„ Показахме добра политическа просвета с евродепутатите, всички бяхме обединени от общото си схващане, без значение от политическата си принадлежност “, добави той.

Държавите, които сме срещу тези правила, са 30% от популацията, 10 от 28 страни са срещу. Т.е. ние във всеки един от форматите сме малцинство, само че в тази ситуация успяхме да убедим страни, които не са ни съидейници, че този пакет не е уравновесен и не би трябвало да се приема.

Ние сме в малцинство, болшинството непременно ще държи този пакет да завърши. Ако пози пакет не бъде признат, това е огромен пестник за огромните стопански системи. Нашата цел е да се работи по построените правила. Ако се съблюдават разпоредбите, когато 2/3 от предлагането е отхвърлено, не би трябвало да се търсят политически решения, сподели още министър Желязков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР