Не трябва да спираме повече вноса на украинско зърно, а

...
Не трябва да спираме повече вноса на украинско зърно, а
Коментари Харесай

Денков е готов да се срещне със зърнопроизводителите, за да обсъдят проблемите

Не би трябвало да стопираме повече вноса на украинско зърно, а би трябвало да насочим нашите старания към характерните проблеми на производителите. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков. Той акцентира, че освобождението на вноса от Украйна ще понижи цените на главните хранителни артикули и инфлацията, което по думите му ще помогне най-много на хората с ниски приходи, както и ще усили приходите в бюджета от импорт и експорт.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е в сложна обстановка, тъй като явно има конфликт на ползи, разяснява Денков. По думите му доста е значимо решението, което се вземе, да регистрира главните цели за страната.

На въпрос дали е съглаен да се срещне със зърнопроизводители, Денков съобщи, че е подготвен да организира разискване с тези, които имат действителни проблеми, с цел да се потърси тяхното решение.

Според Националната асоциация на зърнопроизводителите отпадането на възбраната за импорт от Украйна е най-бързият и сигурен метод да загине родното земеделие. От там показват, че се нарушава конкурентоспособността на българските аграрни производители и ще претърпят съществени загуби.

България вкара възбрана за импорт на зърно от Украйна през април тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР