Не трябва да сме щастливи от този резултат. Това бе

...
Не трябва да сме щастливи от този резултат. Това бе
Коментари Харесай

Кирил Петков: Надявам се след Гешев вече да няма главен прокурор

Не би трябвало да сме щастливи от този резултат. Това бе единствено една добра стъпка, само че би трябвало да продължим напъните. Ние се надяваме да няма идващ основен прокурор, да няма такава служба в България.

Това разгласи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред Нова телевизия в коментар на решението на Висш съдебен съвет от понеделник да в профил Иван Гешев от поста основен прокурор.

„ Промяната е мудна, само че единственият механизъм е през институциите. Когато преди година и половина заложихме в проекта за възобновяване условия за следствие на основния прокурор беше посята промяната. Това сътвори спор в съществуващата система, тъй като основният прокурор не искаше това да се случи. Той се притесняваше, че следствието ще е против него, евентуално има от какво да се тормози. Когато Гешев стартира да работи против тази промяна, той излезе от прокуратурата и тогава Мария Габриел сподели, че ще го сменим “, даде образец Петков.

„ Продължаваме промяната “ желае да направи комисия по инспекция на настояванията на депутатски имунитети, сподели още Петков. В понеделник бе пожелан неговия имунитет, а преди този момент и на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Комисията ще заседава намерено и отпред няма да е нито народен представител от Политическа партия, нито от ГЕРБ, изясни Петков. Тази комисия ще отвори проблема, ще изнесе безусловно всички документи, с цел да видят хората дали прокурорите не се употребяват за политическа бухалка, обясни той. Запитан дали може отпред да застане Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Петков отвърна, че не има вяра. Вместо това уточни като разновидности за лъчение на ръководител Българска социалистическа партия или „ Възраждане “.

Петков е безапелационен, че ще си даде имунитета преди решението на комисията, с цел да видят жителите, че тя не се употребява за чадър.

Според Петков тази комисия ще бъде направена още в сряда.

Етикети: Кирил Петков
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР