Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията, въпреки

...
Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията, въпреки
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията

" Не би трябвало да се уморяваме от ограниченията против пандемията, макар че на хората много им омръзна ". Това сподели пред БНР вирусологът, ръководител на Българското сдружение по здравна вирусология и ръководител на Националния експертен ръб по вирусология към Българския лекарски съюз. По думите ѝ тази отмалялост е една от аргументите за увеличението на броя на инфектираните с в България и в света. Като друга причина тя уточни сезонното захлаждане, което е предиздвикало хората да се събират на закрито.
" Ще се стигне до доста съществени противоепидемични ограничения, където е надхвърлено равнището от пролетта на инфектирани ", предвижда проф. Аргирова. Тя акцентира, че и в България, само че и в други страни се регистрира, че не е наранена дифузно цялата страна, а единствено обособени области:
" В тези огнища би трябвало да се вкарат доста строги ограничения, в това число и със наказания. Какво костват напъните на всички останали, в случай че една дребна група хора нарушава тези ограничения и не способства с нищо да спрем разпространяването на този вирус ".
 Нови ограничения против ковид в Чехия Нови ограничения против ковид в Чехия
Правителството на Чехия продължава да стяга ограниченията против разпространяването на новия ковид с оглед увеличаващия се брой инфектирани...
По думите на вирусолога е несъмнено значимо носенето на маски, което е в интерес на всички.
Според нея здравната система има капацитет да издържи на натоварването от настоящия брой на инфектирани с ковид пациенти, а в случай че се наложи, заболели могат да бъдат приети в болница в болнични заведения в прилежащи области, както се прави на всички места по света.
" Гъвкаво опазване на здравето е нужно в този момент ", акцентира проф. Аргирова. Тя акцентира, че системата в София най-малко е подготвена да посрещне случаите на общата зараза от COVID-19 и грип.
Проф. Радка Аргирова предложи противогрипното имунизиране, което подтиква имунната система да образува антитела към грипните антигени, както и приемането на натурални средства за подсилване на имунната система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР