Не трябва да се стигне до другата крайност - както

...
Не трябва да се стигне до другата крайност - както
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: Не искаме децата да се взимат за щяло и нещяло

Не би трябвало да се стигне до другата прекаленост - както в някой страни, децата да се взимат за щяло и нещяло...вие знаете - в Норвегия. Според мен - нещата може натам да тръгнат - през днешния ден една крачка, на следващия ден една крачка. Ние желаеме децата, само че и родителите да имат права . Това сподели ловчанският митрополит Гавриил по отношение на оповестеното по простъпка мнение на Българската православна черква по отношение на Националната тактика за детето.

 
Тъй като срокът бе доста дребен - крайният период, с цел да може да го сложим на уеб страницата на Министерски съвет, беше 8 февруари и ние искахме да го спазим. Заседание на синода не сме имали, ще имаме чак края на февруари. Поради това - самодейността е моя - Св. Синод да има позиция, тъй като доста хора се обаждаха и споделят - не може Св. Синод да няма позиция по подобен извънредно значим въпрос, който касае бъдещето на децата, изясни митрополит Гавриил.
 
В отговор на въпрос дали позволява църквата да има пестник, той съобщи: „ Вижте какво - не става дума за това. Става дума за това да не се стигне до другата прекаленост - както в някой страни, както знаете, децата се взимат за щяло и нещяло...вие знаете - в Норвегия. Според мен - нещата може натам да тръгнат - през днешния ден една крачка, на следващия ден една крачка. Ние желаеме децата, само че и родителите да имат права. “

 
„ Но не може всеки един родител да го подозираш и това, че съседът ще се обади по един телефон и идват и взимат децата - ние това желаеме да се избегне. Ако се потвърди, че родителите се държат неприятно - това е друго, само че би трябвало да се потвърди, а там не се и потвърждава. В чужбина в учебно заведение написа - в случай че родителите ви се карат, обадете се на тоя телефон. И децата  плашат у дома родителите си - няма да ми се караш, тъй като ще се обадя. Ние сме срещу това “, разяснява митрополит Гавриил.
 
В България родители възпитават децата си, не ги тормозят, обичат ги. Когато има изключение - това е различен въпрос и би трябвало да се потвърди, сподели той.-->
 
Абортът е смъртен грях. Аз не считам, че ние ще можем да реализираме да се забранят, само че най-малко да се подсети на хората да знаят, че това е тежък грях - това е ликвидиране. Може ли да допуснем...детето в утробата на майката - то е живо, има душа. Докато се роди продължава да се развива. Аз скърбя, че доста място зае в нашия текст тоя въпрос, само че просто трябваше да се каже с едно фрази, че църквата е срещу абортите и хората да знаят, разгласи още митрополит Гавриил.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР