Не трябва да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките,

...
Не трябва да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките,
Коментари Харесай

Президентът призова студентите: Не на конформизма, бъдете непримирими!

Не би трябвало да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките, с феодализма, с лицемерието и покварата, които раждат ежедневни безизходици. Това съобщи президентът на страната Румен Радев в приветствието си съм студентите в Аулата на СУ " Св.Климент Охридски " на формалното разкриване на академичната образователна година.

Ректорът проф. дфн Анастас Герджиков откри академичната образователна година със слово и показа на президента деканите на факултетите на Софийския университет. За мен е чест да участвам на откриването на академичната година в Алма Матер - той е светският храм на България, тъй като тук се уважава обща за народа ни вяра, тази на знанието, уточни при започване на словото си президентът.

Университетът е люлката на сериозното мислене и на свободата, сподели той. И продължи: във всички времена студентите са съвестта на нацията. Днес младите българи са малко и вие би трябвало да измененията коренно тази среда, вие, не би трябвало да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките, с феодализма,лицемерието и покварата, които раждат ежедневни безизходици, безизходицата, която прокуди стотици хиляди млади българи като вас надалеч от родината. Трябва да отхвърлите фатализма и отстоявате справедливостта, тъй като от вас зависи бъдещето на България. Тук вие ще откриете същинските примери на науката. Конформизмът не е път към щастието- бъдете непримирими, когато става дума за полезности и за отечеството, акцентира Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР