Не трябва да се прави пряка връзка между назначенията в

...
Не трябва да се прави пряка връзка между назначенията в
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Очаквам конфузни ситуации заради Борисов и Петков, които оглавиха комисиите за външната политика

Не би трябвало да се прави директна връзка сред назначенията в парламентарните комисии и външнополитическата ориентировка на България, която е доста ясно заложена. Тя не е поставяна под подозрение. С изключение на интервалите на служебните държавни управления, тъй като външната политика на България се прави най-много от изпълнителната власт. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " политологът доцент Иво Инджов.

" Тези назначения са знакови в друго едно отношение – те демонстрират, че двете външнополитически комисии на процедура са поделени сред съдружните сътрудници. А това, че Борисов става началник на една комисия като външната, може да провокира доста въпроси и персонално съгласно мен е един извънредно несполучлив ход, тъй като той не е човек, който е прочут с притежаване на непознати езици. Той не е човек, който е прочут с външнополитически тактики, въпреки че парадира с познанствата си с разнообразни политици, и занапред ще следим странни обстановки в тази комисия с ръководител Бойко Борисов. Обръщам внимание на държанието на Борисов на външнополитическата сцена и опитите му за неофициално другарство с водещи политици от международен и европейски сан и бих могъл да си показва какво ще се случи при публични мероприятия. Още повече че доколкото ми е известно, той не знае непознати езици. Как може ръководителят на външната комисия да е човек, който не владее непознати езици и да поддържа връзка с другите политици с преводач. Очаквам конфузни обстановки. Той има интерес да бъде народен представител, само че да бъде ръководител на външната комисия е меко казано егоистично решение. ", счита политологът и означи, че Кирил Петков няма външнополитически опит и че тази делба на външната политика е неудачна.

Според доцент Инджов популисткият дискурс ще бъде мощно улеснен заради липсата на опозиционните партии в председателските места на тези комисии: " Това не е по никакъв начин добър знак ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР