Не трябва да се харчат пари на калпак, а да

...
Не трябва да се харчат пари на калпак, а да
Коментари Харесай

Пеканов: Мерките не трябва да са за всички, а за най-потърпевшите от кризата

Не би трябвало да се харчат пари на калпак, а да се таргетират. Това съобщи някогашният вицепремиер в служебните държавни управления Атанас Пеканов. Според него макрорамката на Бюджет 2022 е допустима.

Пеканов предложи да има ограничения, които отиват към семействата, които страдат най-вече и към бизнесите, които са застрашени от банкрут.

" Намираме се в неповторима обстановката. Има заплаха осъществяването на Плана за възобновяване да се забави. Това може да е проблем от позиция на осъществяването. Важното е да имаме усъвършенстван и ефикасен проект, плановете се бавят и това ще сложи под риск осъществяването на проекта ", посочи той пред Българска национална телевизия.

Внесеният проект в Брюксел е направеният от служебното държавно управление - Национален проект за възобновяване и резистентност, напомни Атанас Пеканов.

Трябва във допустимо най-кратък период да бъде признат осъществяването на проекта и да стартират да се извършват плановете, сподели още Пеканов. Ние получихме бележки от Брюксел и това било упованието на служебното държавно управление.

Планът в никакъв случай не е бил връщан, а не престават с оценката и разбора на проекта.

Атанас Пеканов съобщи, че към момента четири страни не са с утвърдени проекти.

" Няма нов проект. Имаше рецензии за какво не е признат незабавно, само че в случай че беше признат незабавно трябваше да се съгласим да затворим Топлоелектрическа централа Марица-изток 2 и да се предложат конституционни промени ", разяснява Атанас Пеканов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР