„Не трябва да се гледа с розови очила на текущата

...
„Не трябва да се гледа с розови очила на текущата
Коментари Харесай

Доц. Александър Ганчев: Не трябва да гледаме с розови очила на ситуацията с американската икономика

„ Не би трябвало да се гледа с розови очила на настоящата обстановка с американската стопанска система, тъй като може да не се усети незабавно, само че всички тези пари, които Байдън даде обещание да влее в американската стопанска система – посредством проекта за стимулиране на американската стопанска система с наливането на 1,9 трилиона $, за момента няма да са проблем, само че след справяне с пандемията, след вливане на тези пари в стопанска система и започване на ползване, ще усетим инфлационен напън, напън за повишение на цените на основни артикули, на борсови търгувани артикули ". Това сподели в „ Преди всички “ по БНР доцент Александър Ганчев, учител само че финанси в Стопанска академия в Свищов:

„ Определено Уолстрийт и финансовите пазари в Съединени американски щати харесваха Джо Байдън доста преди той да бъде определен за президент, тъй като той в своята стратегия даде обещание необятни стратегии за стимулиране на американската стопанска система, които от своя страна ще значат лесни пари в американската стопанска система, бюджетни дефицити, ще значат държавни разходи, ще значат отпечатване на пари от федералния запас, което ще докара и до растежи на редица активи и естествено това продиктува и оптимизмът измежду американските и международните финансови пазари през вчерашния ден.

Само че растежът в цената на златото и среброто, не са толкоз оптимистичен знак, тъй като това приказва за терзания на икономисти и финансисти, които виждат може би проинфлационната политика на новото ръководство на Съединени американски щати “, разясни още доцент Александър Ганчев:

"Процесите на инфлация ще станат след съживяването на американската стопанска система, само че няма икономист, който да каже по кое време ще е това… “

"Уолстрийт и финансовите пазари в Съединени американски щати имат сега вкус към напредък, аз мисля, че даже макар че огромна част от активите са мощно надценени, анализатори и водещи капиталови банки чакат още напредък. Въпросът е, че новото ръководство на Съединени американски щати ще надуе балона, който към този момент има на финансовия пазар на Съединени американски щати ".

Доц. Ганчев разясни, че не знае по кое време този балон ще се спука, само че съществува напрежение: "Много от активите, които се търгуват като акции са фундаментално надценени, доста от облигациите също заради политиката на Федералния запас да държи изкуствено лихвените проценти ниски. И в случай че стартират инфлационни процеси, запасът ще би трябвало да се намеси, което още веднъж ще докара до наливане на нови пари в стопанската система, това отново ще докара до растеж на инфлацията, след това щатският $ ще се обезцени. "

Доц. Ганчев предложи в този смисъл на вложителите да заобикалят чисто доларови позиции, тъй като щатският $ може би ще се обезцени по време на ръководството на Байдън.

За Европа това значи по-скъп импорт на артикули за Европа от Съединени американски щати (като коли и машини).

"Краткосрочно чакам комерсиалните връзки сред Китай и Съединени американски щати да се подобрят и да бъдат извоювани от Китай - тяхната стопанска система има още веднъж напредък за предходната година, а стопанската система на Съединени американски щати за предходната година има спад. Стимулите на Байдън за американската стопанска система ще доведат до покупка на китайски артикули, даже на услуги - тъй че чакам Китай да завоюва от ръководството на Байдън при започване на неговото ръководство ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР