Не трябва да пропускаме и времето прекарано в националния отбор

...
Не трябва да пропускаме и времето прекарано в националния отбор
Коментари Харесай

Левски София: Трансферът на Алекс Николов е признание за клуба

Не би трябвало да пропущаме и времето прекарано в националния тим на неговата възраст, а към този момент и с мъжете – работата, резултатите и триумфите там също имат своя принос, с цел да се стигне до този миг “, разяснява единият от президентите на " синия " клуб Давид Давидов.

Според него прехвърлянето на 18-годишния нападател в италианския първенец има изключителна стойност.
 Шампионът на Италия показа Алекс Николов Шампионът на Италия показа Алекс Николов
„ То дава явен сигнал, че даже и през днешния ден млади български спортисти, избрали волейбола за посока на своето развиване, могат да си слагат, а и да изпълнят високи цели и упоритости.  Нещо мъчно постижимо на този стадий във всеки различен групов спорт. Важно е да отбележим и още нещо друго.
 Лубе разгласи 3-годишен контракт с българския национал Лубе разгласи 3-годишен контракт с българския национал
Алекс несъмнено има всички предпоставки, физически и спортно-технически, с цел да стигне дотук. Още по-важно за равнището му към днешна дата и за интереса към него от клубове на топ равнище, са били изключителната му целенасоченост, отдаденост в подготвителния развой, държание на експерт даже и в ранна тийнейджърска възраст.

Той е изработил всичко, което сега му се случва “, добави Давидов.

Изключително благополучен и горделив като татко е и другият президент на „ Левски София “ Владимир Николов.

„ Като татко най-ценното е да виждаш децата си да реализират своите цели и фантазии. Като президент на клуба считам, че този трансфер е плод на професионализма и напъните на всички хора, свързани с построяването на клуба в последните 6 години.

Като започнахме този път с Давид Давидов и Атанас Гаров, си казахме, че фокус на работата ни ще бъде детско-юношеската школа, която към оня миг на процедура беше разрушена.

Поставихме си за цел да построяваме волейболисти и персони, които да бъдат гръбнак на националните тимове при подрастващите. Искахме нещо мъчно мислимо все още – нашата школа да се трансформира в една от водещите в Европа.
 Владо Николов: Радостен съм за прехвърлянето на Алекс в Лубе, само че и обезпокоен Владо Николов: Радостен съм за прехвърлянето на Алекс в Лубе, само че и обезпокоен
Мисля, че върви по този път и ще продължаваме да надграждаме “, разяснява Николов, който е повторен първенец на Италия с „ Тренто “ и „ Кунео “.

Бившият капитан на националния тим е уверен, че занапред ще има още доста гении от школата на „ Левски София “, които ще радват почитателите както с изявите си за клуба, по този начин и в националните тимове.

„ Ние ще създадем всичко допустимо на нашите състезатели да се развият и стигнат до най-високото равнище за един волейболист “, дава обещание Николов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР