Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи

...
Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи
Коментари Харесай

НАТО: Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя

Не би трябвало да подценяваме Русия, която демонстрира воля да продължи войната в Украйна , макар страданията, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг . Няма белези съветският президент Владимир Путин да обмисля смяна, добави той на взаимна конференция с ръководителите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото заявление за взаимно съдействие сред Европейски Съюз и алианса.

Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, само че не съумя , заключи Столтенберг. По неговите думи режимът в Москва желае друга Европа, както и да управлява нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията.

Генералният секретар означи, че подписаният документ уголемява стратегическото съдействие сред НАТО и Европейски Съюз , като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните закани, както и за запазване на инфраструктурата. Столтенберг уточни, че през днешния ден по-важното е страните от двете организации да обезпечат оръжие за Украйна, в сравнение с да съблюдават разпоредбите за личните си ресурси.

Руската война в Украйна сплоти Европейски Съюз и НАТО , уточни Шарл Мишел. Той означи, че до момента Европейски Съюз е обезпечил помощ на украинската страна за 50 милиарда евро.

Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз ще продължи помощта си за Киев. По нейните думи се приготвят нови наказания против Беларус и Иран поради съучастието им във войната на страната на нападателите. По нейните думи Европейски Съюз към този момент е преодолял зависимостта си от съветските енергоносители, като е прекратил напълно вноса на въглища и 80 на 100 от доставките на съветски газ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР