Не трябва да ни е страх от ваксинацията срещу COVID-19.

...
Не трябва да ни е страх от ваксинацията срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Кирил Петков отново призова: Българи, ваксинирайте се!

„ Не би трябвало да ни е боязън от имунизацията против COVID-19 ". Това съобщи във видеообръщение във Facebook премиерът Кирил Петков. Той беше безапелационен, че до момента в който заема поста министър-председател – имунизацията няма да е наложителна.

„ Всички желаеме децата ни да вървят на учебно заведение. Всички желаеме бизнесите ни да работят свободно и да няма персонални ограничавания като зеления документ. Факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19. Изборът на всеки един от нас е свободен, само че и всеки един от нас носи своята отговорност “, разяснява Петков.

5000 кревати в лечебните заведения са заети със инфектирани с ковид. Само през вчерашния ден броят на новите случаи е 5500, напомни министър председателят. 

„ Единственият метод да ограничим вредите от пандемията е посредством имунизация. Добрата вест е, че за последните три дни 100 000 българи избраха да се ваксинират. Само през вчерашния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са изцяло имунизирани ", изясни Петков.

Министър-председателят акцентира, че в случай че достигнем 75% имунизирано население, ще успеем да запазим стопанската система, ще успеем да подсигуряваме обикновено обучение на децата си и най-важното – няма да сме очевидци на пациенти по стълбите на лечебните заведения.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР