Не трябва да гледаме на тези средства като поредните, които

...
Не трябва да гледаме на тези средства като поредните, които
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Планът за възстановяване няма общо с РСМ

Не би трябвало да гледаме на тези средства като следващите, които би трябвало да усвоим, а по какъв начин да променим стопанската система с тях. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният външен министър Ивайло Калфин.

„ Планът за за възобновяване и резистентност ще спомогне българската стопанска система да стане по-модерна и по-зелена. Но са значими резултатите. Имаме 20 месеца, с цел да уговорим тези средства - до 2023 година Ние толкоз време единствено писахме Плана. Съвсем не е елементарно, много напрегната ще е работата на държавното управление, с цел да извърши Плана ", добави Калфин.

Бившият външен и обществен министър бе безапелационен, че не може да има връзка сред Плана за възобновяване и връзките с Република Северна Македония (РСМ).

" Не получаваме пари, с цел да сменяме националната си позиция. Натискът от страна на европейските институции е от дълго време. И предходната година пристигна у нас Фон дер Лайен, връзките с РСМ бяха в задънена улица, а настоящето държавно управление има късмет да раздвижи нещата. Всички упования са да има придвижване и да не спорим с години Самуил чий цар е. Смисълът на посолството и посланиците е да тече някакъв разговор. Изгонвайки главата, отхвърляме всевъзможен разговор и контакт. България няма да завоюва от това нещо и не виждам за какво би трябвало да прибягва до тази мярка ", разяснява Калфин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР