Не трябва да бързаме и да правим стъпките в медиите,

...
Не трябва да бързаме и да правим стъпките в медиите,
Коментари Харесай

Караянчева: Няма никаква причина Боил Банов да подава оставка към момента

Не би трябвало да бързаме и да вършим стъпките в медиите, преди да сме ревизирали обстоятелствата. Има съд и разделяне на управляващите. Ще напомня случая с госпожа Коцева, чието име бе забъркано с автобусните спирки в Самоков. Съдът оправда изцяло брачна половинка ѝ, само че никой не загатна тази вест. Така петното остана върху името на госпожа Коцева, която е извънреден експерт.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка изнесените данни за корупция в министерството на културата от Елена Йончева. "Не виждам причина Боил Банов да подава оставка. Няма обвиняване, инспекцията ще е подготвена след 2 месеца. Да изчакаме и да забележим. В ГЕРБ сме посочили, че постоянно сме подготвени да понесем отговорност, само че все още не виждам никакви действителни аргументи господин Банов да подава оставка. С изявленията си Елена Йончева вреди и разочарова хората. Дебатите в Народното събрание също вредят. Не може от Българска социалистическа партия единствено да търсят кавги и провокации ", разкри Караянчева.

"Ние сме подготвени да понесем рецензии, само че те да бъдат аргументирани. Каня президента да пристигна в Народното събрание посредством вас медиите. Според мен той няма визия и концепция по какъв начин работи Народното събрание и по какъв начин се одобряват законите. Приемането на един закон е дълъг развой, минава през публично разискване, първо и второ четене в комисии, гласоподаване в пленарна зала. Защо президентът не взе участие в тези диспути, а чака законът да бъде признат и тогава постанова несъгласие? Няма нищо неприятно неговите съветници да предложат своето мнение и оценка преди приемането на закона. Румен Радев е президент и може когато и да е да ни посети. Няма потребност от публична покана. Липсата на връзка сред институциите е доста неприятна. Не одобрявам, че Народното събрание приема закони под давлението на Министерски съвет. Президентът има свои политически и идеологически възгледи и това е обикновено. Аз имам чувството, че Румен Радев има клатушкане към избрана политическа мощ. Ние не сме гласоподаватели на Радев, само че желаеме той да бъде президент на всички българи и обединител на нацията. Неговият доклад беше продължение на новогодишната му тирада - лиспа на конкретика, липса на обстоятелства и доказателства ", добави Цвета Караянчева и разкри още, че проф. Огнян Герджиков е изискал да бъде разхлабен ръководения от него Консултативен съвет по законодателството в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР