Не търся война с никого, напротив, на правителството е нужно

...
Не търся война с никого, напротив, на правителството е нужно
Коментари Харесай

Денков: Не търся война с никого

Не диря война с никого, в противен случай, на държавното управление е нужно успокоение, с цел да може да извърши програмата си и хората да стартират да живеят по-добре. Това сподели пред публицисти министър председателят акад. Николай Денков при визитата си в Софийския университет.

Премиерът разяснява и самодейността, която ще разгласят политици, общественици, публицисти и спортисти за опазване на националния празник 3 март. Денков още веднъж съобщи, че поддържа 24 май да бъде народен празник, тъй като това е признакът, който ни води към бъдещето.

Всяка институция би трябвало да работи съгласно това, коетоѝе наложено като права и отговорности, съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков.По думите му отговорностите на държавното управление са да извършва управническата си стратегия.

По мотив самодейността за опазване на националния празник 3 март и провеждането на референдум по тематиката, Денков разяснява, че това би трябвало да бъде политическа полемика, която да се организира в Народното събрание.

Относно случая в „ Пирогов ” със съветника на министъра на защитата Мустафа Емин, Денков съобщи, че във всяка обстановка от сходен вид би трябвало да се извърши инспекция, с цел да е ясно какви са обстоятелствата.

Премиерът обърна внимание и на работната група, която преглежда наредбите, за разпоредбите за лишаване на колите на водачите, използвали алкохол и наркотични субстанции. Денков напомни, че е е проведено закупуването на техника, която да форсира инспекцията на използването на опиати. По думите му би трябвало да се оборудват 3 лаборатории. Той изясни, че има голяма разлика в инспекцията за централизация на алкохол - тя се прави относително бързо. За опиати - методът е различен и се изисква повече време.

На въпрос по отношение на бойните машини „ Страйкър ”, които България може да вземе от Съединени американски щати, Денков разясни:

По думите му е значимо, че има политическо единодушие, както и отделени финансови средства, за рационализация на всички съществени детайли на българската защита.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР