Не търся внимание, а искам да направя призив към всички

...
Не търся внимание, а искам да направя призив към всички
Коментари Харесай

Столичанин: Не търся внимание, а искам да направя призив към всички родители

Не диря внимание, а желая да направя апел към всички родители, които са закупили или мислят да закупят ел. тротинетки на децата си. Моля Ви, обяснете им къде да карат и къде-не, тъй като може да бъде доста рисково. Това написа столичанин в огромна Facebook група, видя Sofia24.bg .

" На фотографията се вижда по какъв начин две момчета - на възраст към 13-14 година, са се качили върху една тротинетка и карат в средата на насрещното платно ", добавя текста си той.

Ето какво споделят други консуматори на обществената мрежа:

" В същият този квартал, не мога да кажа същите или не, нощес се движеха в улица без добра видимост, още веднъж с гневна скорост, без каски. Преди няколко дни, на една пресечка разстояние от мястото на фотографията, от нищото изскочи с несъобразена скорост мъж с тротинетка, който не се съобрази, че сме на кръстовище (макар и малко), лиши преимущество, не обра инерцията си и в случай че аз бях зад кормилото, щях да го бутна, въпреки и с ниска скорост, тъй като нямам чак толкоз светкавична реакция да натисна спирачката. Ако желаят да са пълноправни участници в придвижването по пътищата, то най-малко да носят същата отговорност, а не различен да е отговорен, когато стане белята, недай си Боже. В естествените страни, тротинетките се движат по велоалеите и там имат право даже да бутат пешеходците, в случай че се движат по тях " ;

" Просто би трябвало да ги забранят със закон… ужасно рискови са… " ;

" В Англия тези тротинетки се карат с шофьорска брошура " ;

" Днес, в еднопосочна улица, в насрещното - 4 броя с по 2 деца… " ;

" Трябва да има закони за тези скапани тротинетки, които се движат по пътното платно! Щом си на пътното платно - значи си част от придвижването! Не може да вършат всевъзможни произволи както включително мотористите и велосипедистите! Полицаите би трябвало да ги стопират и постановат санкции и на тях! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР