Не търся консенсус за природен парк Пирин, защото не може

...
Не търся консенсус за природен парк Пирин, защото не може
Коментари Харесай

Нено Димов: Не търся консенсус за "Пирин", защото не може всички да са доволни

Не диря консенсус за естествен парк " Пирин ", тъй като не може всички да са удовлетворени. Търся баланс сред икономическото развиване на страната и запазване на природата, сподели през днешния ден по Би Ти Ви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

В отговор на въпрос, той добави, че до през днешния ден следобяд в ръководеното от него министерство няма декларирано капиталово желание за ски зоната в парка. Коментирайки публикуваната от концесионера на ски зоната край Банско " Юлен " визуализация за маршрута на втория въжен превоз, Димов сподели, че това е просто една линия през парка и не е капиталово желание.

" Смятам да привикам концесионера, с цел да ми изясни какво е това и дали има капиталова подготовка ", добави министърът. Нено Димов сподели още, че не може да се предвижда по кое време може да се стартира градежа на втори въжен превоз, тъй като в идните процедури има доста незнайни.

Сами по себе си периодите за дълги, а в случай че се включи и съда, интервалът ще се удължи още, уточни министърът. Той предвижда, че до година действителен градеж няма да стартира. Нено Димов акцентира, че всички претенции за строителство ще минат през нужните екологични процедури.

Коментирайки митингите, министърът уточни, че те са обект на демокрацията. Нено Димов сподели още, че няма по какъв начин да се оцени какъв брой дървета ще бъдат наранени от построяването на втори въжен превоз над Банско, в случай, че няма капиталово желание и трасе. Той добави, че в закона са планувани и компенсационни процедури.

Нено Димов предложения всички, които имат въпроси по тематиката, да се включат на следващия ден в започващ в 12 часа разговор с него онлайн във " Facebook ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Банско и градежите (47)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР