Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер.Това заяви пред БНР

...
Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер.Това заяви пред БНР
Коментари Харесай

Калоян Янков: Не търсим Христо Иванов-2, а нов лидер на Да, България

Не търсим Христо Иванов-2, а нов водач.

Това съобщи пред БНР Калоян Янков от клуб " 9-и декември " в " Да, България ", някогашен народен представител от " Демократична България " (ДБ). И акцентира:

" Христо е един от бащите и идейните вдъхновители на " Да, България ", дружно с доцент Кристиан Таков и Мануела Малеева. 

 

Ролята му, изключително в началните година на нашата партия, е скъпа. Това никой не може да го отхвърли. 

 

 

Той изрази опасения, че " надпреварата може да бъде с един кон ":

" Има потребност от почтено и равнопоставено съревнование за водачество на партията, което да не бъде акуширано от актуалното ръководство и да няма преференциални претенденти и всички останали. 

 

Ние търсим нов водач с нова посока в партията, не търсим Христо Иванов-2. Заместването (на Христо Иванов - б.р.) е неверно сложена теза. Ако има равнопоставено съревнование, ще се явят най-хубавите претенденти от нашата партия и ще можем да изберем нов водач. Ако се види, че надпреварата е с един кон, няма да се появят повече хора, тъй като хората с качества за водачи имат други занимания и биха взели участие, в случай че им се даде равна опция за съревнование ".

Мина един стадий от нашето развиване и трябва да имаме нова посока, която водачът би трябвало да начертае пред нас, посочи Янков.

 

Той напомни, че на последната Национална конференция на " Да, България " е взето решение за разделяне на политически и административни функционалности в партията:

" Ако това се извърши, можем да имаме положително съревнование ".

Според Калоян Янков главната причина за загубата гласове в поддръжка за ПП-ДБ на изборите за Народно заседание и Европейски парламент е:

" Хората не харесаха нашето присъединяване във властта. Резултатите на изборите е резултат от нашето присъединяване във властта през последните месеци. Хората го откриха за неуместно ".

По думите му по-успешно би било явяването на Политическа партия и Демократична България настрана на изборите, а по-късно да обединят напъните си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР