Не строим нито хотели, нито публични домове, както твърдят еколози,

...
Не строим нито хотели, нито публични домове, както твърдят еколози,
Коментари Харесай

„Юлен“: Не строим нито хотели, нито публични домове

Не строим нито хотели, нито обществени домове, както настояват еколози, а спортни уреди. Това разяснява маркетинговият шеф на "Юлен ", Иван Обрейков.

Фирмата е концесионер за втория въжен превоз в Банско. Територията, която стопанисваме и е на картата на ЮНЕСКО, не е неразрешена за градеж на спортни уреди. Година и половина ще отнеме градежът на този втори въжен превоз, уточни Иван Обрейков по Нова ТВ.

Концесионерът на "Ски зона Банско " "Юлен " АД показа публично през вчерашния ден на министъра на околната среда и водите Нено Димов идейния си план за втори въжен превоз и нови писти в Националния парк "Пирин ".

Природозащитници в 10 града излязоха в четвъртък на цивилен митинг поради плануваното създаване на втория кабинков въжен превоз.

На контрапротест в Симитли пък излязоха подкрепящите новата въжена линия в курорта. Контрапротест проведоха и в Поморие.

"Юлен " е вложил 76 млн. вложения в този план и заплаща 400 млн. такси, сподели юристът на "Юлен " Петър Петров. В ски зоната е неразрешено да се строи. Проблемът е, че през последните 10 години в яката под планината изникнаха 8 нови квартала, които общината се пробва да урегулира, сподели юристът.

Има хора, които са се заклели да пречат на всеки подобен план в България против пари, сподели Обрейков. Според Петров в последните 15 години у нас не е построено нито едно спортно оборудване.

Иван Обрейков прикани протестиращите еколози да отидат в Банско, където сега „ осем-девет хиляди души прекарват прелестно, карат ски и не се интересуват от това, което се случва на жълтите павета, само че чакат на опашка”.

Той акцентира, че задачата на „ Юлен” е да се вложат средства за построяването на спомагателна инфраструктура, с цел да могат гостуващите в курорта да си почиват „ целесъобразно”. Той означи, че не е чул екологични причини от страна на протестиращите.

„ Някои желаят да си почнат предизборната кампания”, добави маркетинговият шеф на „ Юлен”. Той отхвърли компанията да е монополист и напомни, че „ Юлен” няма монопол над Боровец, Пампорово и Добринище.

Представителите на „ Юлен” отхвърлиха изказванията на еколозите, че имат желание да изградят инфраструктура и места за 40 хиляди кревати. Те обявиха, че от ски центъра нагоре „ Юлен” има право да построява само спортно-техническа инфраструктура. Според тях на към 35 % от трасето на бъдещия втори въжен превоз няма дървета, а поляни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР