“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще провеждат преговори за сътрудничество

...
“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще провеждат преговори за сътрудничество
Коментари Харесай

Гечев: ГЕРБ играят двойна и тройна игра. Трябва да кажат с кого искат да преговарят и с каква цел

“Не стои въпросът дали ГЕРБ-СДС ще организират договаряния за съдействие с другите партии. Това, което нас ни интересува е какво ще се направи с целите на България, по какъв начин ще се защитят ползите на българските жители и бизнеса, а не кой с кого ще договаря. “ Това съобщи проф. Румен Гечев, депутат  от „ Българска социалистическа партия за България ” в ефира на NOVA News.

 

По думите му Българска социалистическа партия е спокойна и чака развоя на събитията. „ Както виждате, към този момент ГЕРБ прави обезверени опити да сътвори кабинет с поддръжка на ПП-ДБ. За нас от Българска социалистическа партия, чисто егоистично партийно, е по-добре да сме в съпротива, само че не е добре за страната да се образува подобен съюз сред първите две партии. Поради това, че ние имаме съществени терзания, не партийни, а български, че подобен съюз може да тласне страната към присъединяване във военни събития в Украйна, което би имало тежки стопански и геополитически последствия за България ”, изрази терзание проф. Гечев.

 

Проф. Гечев съобщи, че страната е на кръстопът, в тежко положение и не е времето за смешки. „ Трите Б-та на Българска социалистическа партия са - България, България и България. Положили сме клетва в Народното събрание, че всичко, което би трябвало да се прави, е в името на България ”, напомни той.

 

Социалистът дефинира към този момент показаните цели на претендентът за министър председател  Мария Габриел като лист от „ хубави фантазии ”. „ Някои фантазии в живота са реалистични, други не са. Това са реалистични фантазии, при изискване че се осъществят с съответни механизми и принадлежности. Иначе това са хубави пожелания, под които всеки би се подписал. Това са фантазии, които може да ви напише всеки шестокласник - тревата да е зелена, финансите да са постоянни, българите да пеят от благополучие, само че дяволът е в детайлите ”, посочи Гечев.

 

Той  подчерта, че най-спешният приоритет е бюджета на страната. ”Трябва да се подсигуряват обществените и стопански ползи на междинната българска класа, на българските производители, главно дребни и междинни. Трябва да бъдат предпазени ползите и да се основат условия и за  големите български компании. Тъй като, с цел да се въртят добре по-малките колела, би трябвало да се въртят добре и огромните ”, изясни професорът.

 

„ Българска социалистическа партия, която, въпреки и с към 24 души в предходния парламент, съумя да убеди сътрудниците си и да наложи доста сериозен обществен пакет за отбрана на работещите фамилии, на българските деца, на пенсионерите, ние в този парламент ще държим да се запазят тези придобивки и да се развиват по този начин, както се развиват в другите страни членки на Европейски Съюз “, разяснява националният представител.

 

По думите му ГЕРБ играят двойна и тройна игра. „ Водят договаряния ту с едните, ту с другите, някакъв проект А, проект Б, студио X. В последна сметка, те би трябвало да се дефинират и да кажат с кого желаят да договарят и какви цели желаят да преследват ”, сподели Гечев.

 

„ Ще ръководи по-добре този, който предложи съответни механизми и принадлежности, за достигането на националните цели ”, разясни той.

Той съобщи, Българска социалистическа партия няма да влиза в коалиция с ГЕРБ. „ Това е непреодолимо затруднение ние нямаме никакво желание  да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Няма да поддържаме държавно управление на ГЕРБ и няма да осъществяваме предизборната им стратегия ”, безапелационен беше той.

 

Според проф. Гечев и да има нови избори, конфигурацията в Народното събрание ще е същата. „ Ние не можем да замотаваме българския народ с 6-и,7-и и 8-и избори, защото ние към този момент в България ставаме един неповторим случай в международната политическа процедура. ” А, с цел да не случва това, той съобщи, че Българска социалистическа партия би подкрепила всичко, което е потребно за страната.

 

Гечев напомни, че Българска социалистическа партия е упорствала служебният кабинет да внесе бюджет за тази година, само че не е била послушана. „ Има подобен миг, че служебният кабинет към този момент е изхарчил парите, които са влезнали във фискалния запас по линията на европейското субсидиране по избрани стратегии. На чуването в Народното събрание това беше доказано от финансовия министър и тя самата сподели, че няма пари след 10 юли и няма да има средства за обществените заплащания ”, изрази терзание проф. Гечев и настоя да не се замразяват заплати и да продължат предпазените от Българска социалистическа партия обществени придобивки.

 

Той заключи, че в бюджета за идната година би трябвало да се преразгледат финансовите разноски. В умозаключение проф. Румен Гечев сподели, че Българска социалистическа партия ще направи всичко допустимо да отбрани интереса на българските жители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР