Не стихва недоволството срещу вицепремиера Валери Симеонов. За пореден ден

...
Не стихва недоволството срещу вицепремиера Валери Симеонов. За пореден ден
Коментари Харесай

Не стихва недоволството срещу вицепремиера Валери Симеонов

Не стихва недоволството против вицепремиера Валери Симеонов. За следващ ден близки на деца с увреждания стачкуват с искане за оставката му.

Протестиращите потеглиха от Министерски съвет, стигнаха до бул. „ Витошка” и се връщат назад към Министерски съвет. В предаването „ Тази събота по bTV Варненският и Великопреславски митрополит Йоан разяснява, че църквата не приема думите на Валери Симеонов във връзка майките на деца с увреждания.

„ Всяко говорене, изключително в позицията на хора, които са сложени високо, би трябвало да бъде премерено и добре премислено, тъй като, изключително когато приказваме за една група хора, които са уязвими от самата обстановка, от самото деяние, че те демонстрират грижа, само че не са се отказали от грижата за своите деца – сходни думи, несъмнено, прозвучаха дотам, че да изкарат и да продължи митингът на майките. Лично за нас, бихме споделили, че не можем да приемем тези думи”.
Митрополит Йоан: Църквата не може да одобри думите на Валери Симеонов Държавата и БПЦ не престават да спорят за законопроектите за вероизповеданията
Протестите не престават и на следващия ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР