Не стихва напрежението в Стара Загора след тежката катастрофа, при

...
Не стихва напрежението в Стара Загора след тежката катастрофа, при
Коментари Харесай

Старозагорци отново протестират пред КАТ след серията тежки катастрофи в града

Не стихва напрежението в Стара Загора след тежката злополука, при която 18-годишен " свеж " водач със стаж единствено от 4 месеца, блъсна три девойки. Хората излязоха на митинг и тази заран пред постройката на КАТ в Стара Загора с плакати " Искаме безвредни улици за децата ни ".

Майката на най-тежко потърпевшото момиче съобщи по NOVA , че тя самата е молила институциите за информация - никой не я е потърсил нито като очевидец на злополуката, нито като родител.

Към момента щерка й е в устойчиво положение. " Нормално е да се тормозим, откакто никой не ме е потърсил мен като родител и очевидец ", сподели дамата в отговор на въпроса дали имат опасения от потулване на случая, откакто се оказа, че младият водач, блъснал девойките, е наследник на мастит предприемач от града на липите.

Само за 4 месеца стаж зад кормилото той е направил две нарушавания, а се твърди, че до тежкия случай се е стигнало след дрифт.

" Не знам с какви очи си заемат постовете, аз също съм майка, не може два дни никой нищо да не каже на майката ", възмути се една от протестиращите.

" Ние заставаме твърдо зад фамилиите на потърпевшите девойки, през днешния ден сме пред КАТ. Не желаеме обещания, желаеме да чуем съответни ограничения. Институциите би трябвало да работят ръка за ръка. Недопустимо е майката да чака с часове и да се моли за информация ", добави протестиращата.

Бащата на другото ранено момиче, което е в по-добро положение, разкри, че се е чул по телефона с щерка си, само че тя не е разказала за случилото се. Протестиращите показаха, че случаят не е изолиран случай и подсетиха, че нощес в Стара Загора стана следващия пътен случай. При него водач на лек автомобил блъсна моторист, индивидът умря, а лидерът избяга, само че по-късно бе арестуван от полицията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР