Не стихва и недоволството на българите в Кьолн, след смъртта

...
Не стихва и недоволството на българите в Кьолн, след смъртта
Коментари Харесай

Напрежение в Кьолн: Нови протести на българи след смъртта на малката Селин

Не стихва и недоволството на българите в Кьолн, след гибелта на 4-годишната Селин. Наши сънародници още веднъж се събраха пред локалната болница и се оплакаха, че от време на време се постанова да пътуват до България, с цел да получат здравна помощ.
Снимка: btvnovinite.bg
Според българите в Германия, приемането на незабавна помощ тук е по-проблемно, в сравнение с у нас. Недоволните още веднъж се събраха пред клиниката в Кьолн, където 4-годишната Селин е била прегледана и изпратена у дома, три дни преди да почине от зараза на белите дробове. Разказаха и други случаи.
Вълна на българско неодобрение от медиците в Кьолн Хората описват за доста случаи, в които не им е обръщано внимание
„ Доведох щерка си, тя беше бебе на 4 месеца и споделиха,че нищо ѝ няма. Но единствено устно на мен го споделиха. След три дни детето ми се утежни. Казаха ми, че няма нищо и че мога да си вървя у дома. Видях, че детето ми умира в ръцете и взех решение да си потегли за България. Благодарение на нашите лекари в град Козлодуй ми избавиха детето”, показа българка, живееща в Германия.
Снимка: btvnovinite.bg
Германец, чиято щерка също е пострадала от опазването на здравето, поддържа митинга. По думите му щерка му остава неработоспособен за цялостен живот поради сбъркано лекуване.

До седмица се чака резултат от аутопсията. Тогава ще има повече изясненост дали дребната Селин е умряла поради лекарска немарливост. От двете клиники в Кьолн, където умрялото българско дете е лекувано, отхвърлиха да разясняват въпросите на bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР