Не стигнахме ли до заключението всички, че един от най-тежките

...
Не стигнахме ли до заключението всички, че един от най-тежките
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: Защо да не ползваме европейския опит?

" Не стигнахме ли до заключението всички, че един от най-тежките проблеми на България е демографският проблем, и че една от главните ни задания е да задържим младежите в страната? Поради тази причина изрично възразяваме против това да не бъде включено нашето предложение, първо, да освободим българските младежи до 26 години от заплащане на налог върху приходите и, второ, да освободим от заплащане на налог върху първите 504 лева, което е линията на беднотия за 2023 година " Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев от парламентарната естрада.
Той уточни, че в Унгария младежите от 16- до 25-годишна възраст са освободени от заплащане на налог и анализът на техните институции демонстрира, че този метод е довел до задържане на младежите в Унгария. " Защо да не употребяваме европейския опит ", попита проф. Гечев.
Той прикани да се гласоподава и предлагането на левицата за въвеждане на необлагаем най-малко до 504 лева " Ние сме обществено най-несправедливата страна с най-голямото обществено разделяне в Европейски Съюз. Нашата система е несправедлива - бедните заплащат всички налози, богатите заплащат минимални налози ", аргументира се социалистът.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР