Не сте сигурни кога да спрете да пиете кафе и

...
Не сте сигурни кога да спрете да пиете кафе и
Коментари Харесай

Пригответе се за спокоен сън с тези 8 прости стъпки

Не сте сигурни по кое време да спрете да пиете кафе и по кое време да спрете да се взирате в екрана, с цел да успеетеда заспите обикновено? Или пък по кое време тъкмо да изперете чаршафите си? Учени са проучили деликатно отговорите на тези и други въпроси, свързани с казуса за спокойния и здравословен сън на модерния човек. Ето техните рекомендации за вашата рутина, в случай че желаете да спите обикновено и добре всяка вечер:

Внимавайте с късния банкет на кофеин – клиниката Мейо поучава да се ограничи приема на кофеин до 400 мг дневно, което е равностойно на две до три чаши кафе на ден. Имейте поради, че количестото кофеин варира доста съществени при другите типове кафе: до момента в който чаша и половина кафе от Старбъкс съдържа дневната ви доза кофеин от 400 мг, за нея ще би трябвало да изпиете 4 чаши кафе в МакДоналдс.

Не се побърквайте по заплахата от бактерии – да, истина е, че при едно обикновено пътешестване с метрото ще сте изложени на близо 600 типа бактерии, само че действителността е, че съвсем всички от тях ще са безобидни за вас и вашето здраве.

Намалете алкохола – пиенето даже на дребни количества е обвързвано с редица заболявания.

Хидратирайте се постоянно – да сте добре хидратирани е в действителност основно. Над 60% от нашите тела е вода и в случай че не си набавяте задоволително може да получите главоболие, отмалялост и други проблеми. Освен вода приемайте и храна, която ще ви доставя вода, като карфиол, патладжани, чушки и спанак.

Почивайте си от екрана – това няма потребност от необикновен коментар, просто на всеки 20 минути дайте отмора на очите си за най-малко 20 -30 секунди.

Обръщайте внимание на порциите си – всичко се е нараснало доста през последните години, даже размера на чиниите и чашите в заведенията. Не преяждайте, или в случай че сте на вечеря вземете една трета от храната си за дома.

Чаршафите ни са същински зоопарк за всевъзможни бактерии и гъбички.Комбинацията от пот, животинска четина, почва, прахуляк и други са задоволително да ви разболее или най-малко да получите алергия. Сменяйте чаршафите си на най-малко 7 дни.

източник: обекти.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР