Не става въпрос за война между институциите, а за спазване

...
Не става въпрос за война между институциите, а за спазване
Коментари Харесай

Румен Радев обясни кой и как спазва законите в държавата

Не става въпрос за война сред институциите, а за съблюдаване на закона. Законът не се разяснява, а се съблюдава. Изглежда за държавното управление е непостижима задача да спазят закона и това не е първият случай. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Букурещ в отговор на въпрос по отношение на процедурата по сключване на указа за освобождението на Младен Маринов.

Запитан дали има обозрим период, в който указът ще бъде подписан президентът съобщи, че стига да се извърши това, което повеляват нормативните документи той постоянно е открит и подготвен за градивни решения. „ Елементарно е. Трябва да се извърши съгласувателна писмена процедура, която се дължи по закон”, разясни Румен Радев.

„ Законността не е услуга, която правовата страна дава на жителите, а изискване за нейното битие. Считам, че редица разпореждания в предлагането за промени на Административнопроцесуалния кодекс не подхождат на нашата Конституция”, акцентира президентът по отношение на сезирането на Конституционния съд с искане да бъдат оповестени за противоконституционни и за несъответстващи на интернационалните контракти обособени разпореждания от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс.

Помолен да разяснява изказванието, че се намира в интернационална изолираност, Румен Радев съобщи, че пожелава всекиму такава изолираност. "Когато хора схващат от всичко и съумяват да разясняват всичко от недвижима благосъстоятелност до външна политика, виждате резултатът какъв е”, разяснява още президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР