Не става въпрос за вкус. Тъй като времето става по-хладно,

...
Не става въпрос за вкус. Тъй като времето става по-хладно,
Коментари Харесай

Защо британците слагат МЛЯКО в чая си

Не става въпрос за усет.

Тъй като времето става по-хладно, множеството хора се обръщат към горещо какао, чай и други уютни питиета. Вместо естественото пиянство на чист чай в Европа, британците обичайно доливат мляко вътре. Оказва се, че това е доста английско нещо за правене и няма нищо общо с усета. Ето за какво британците пият толкоз доста чай преди всичко.
Любопитни обстоятелства за млякото
Млякото е комплицирана напитка, която минава през доста процеси, преди да стигне до нашите хладилници, а също има доста дълга история. 1....
Прочети повече
Пеницилинът, употребен като антибиотик, е произтекъл от сиренето

Защо да слагате мляко в чая?

Британците имат собствен личен метод да вършат нещата (като шофиране от противоположната страна на пътя спрямо американците) и това включва по какъв начин подготвят чая си. Навикът на британците да поставят мляко в чая се простира чак до 18-ти век, от времето, когато чаят се вари в саксии. Чаят е бил огромна работа по това време и хората са били склонни да го пият от порцеланови чаши. Повечето хора обаче не са можели да си разрешат изтънчен тънък костен порцелан и наличните чаши се пукали от топлината на врящия парещ чай.

Смъртоносните секрети за хубост от предишното

Решението? Налейте първо мляко в чашата, по-късно прибавете чая. Студеното мляко охлажда чая задоволително, с цел да защищити порцелана от строшаване и понижената мъка е единствено от спомагателна изгода! Според някои източници чаят също е бил необикновено скъп по това време, тъй че фамилиите, които не са можели да си разрешат огромни количества, добавяли огромно количество мляко и напълно малко чай, до момента в който заможните фамилии са били склонни да вършат противоположното.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР