Не става въпрос за никаква база, това е проект на

...
Не става въпрос за никаква база, това е проект на
Коментари Харесай

Каракачанов разкри ще има ли натовска база във Варна СНИМКИ

Не става въпрос за никаква база, това е план на НАТО, в НАТО бази няма. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във Варна в отговор на въпрос за построяването на военна база в морската столица.

Министърът взе присъединяване в формалното разкриване на Учебно-спортния комплекс във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров “.

„ Не става въпрос за никаква база, това е план на НАТО, в НАТО бази няма. Американска база няма да има, просто във Вашингтон Тръмп поддържа желанието на България този морски център да бъде на територията на Пункта за базиране във Варна.



Това е един център, който събира, проучва и дава информация. Има и други претенденти за подобен пункт - и Турция, и Румъния. Доволен съм от бюджета за защита, тъй като той нараства от 1,51 на 1,61 от брутния вътрешен артикул “, сподели Каракачанов.

Министърът на защитата, началникът на защитата военачалник Андрей Боцев и флотилен адмирал Боян Медникаров откриха през днешния ден, 6 декември, актуализирания учебно-спортен комплекс на Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна.

Малко по-късно те се включиха и в тържествата във връзка деня на покровителя на моряци и риболовци Свети Николай Чудотворец (Никулден). Пред православния храм „ Свети Николай Чудотворец” във Варна се организира боен обред и бе отслужен молебен за здраве и мощ за всички моряци.



Раздаден бе рибен курбан на жители и посетители, подготвен в походна кухня от готвачи от Военноморски сили, оповестиха от военното министерство.

Доволен съм от бюджета за защита за идната година, тъй като той нараства от 1.51 на 1.61 % от Брутният вътрешен продукт и съгласно мен ще доближи и малко по-високи равнища като осъществяваме най-малко един от двата плана за рационализация и при подписване на контракт ще има и предплатено заплащане по плановете.



Това сподели министърът на защитата в отговор на журналистически въпрос и разясни, че в бюджета е заложено и следващо увеличение на възнагражденията на военнослужещите. „ Доволен съм, тъй като през тези три години се направи толкоз за армията, колкото не е правено през последните тридесет години “, акцентира министър Каракачанов.

В отговор на въпрос за некомплекта в армията министър Каракачанов съобщи, че тази година има превръщане на отрицателната наклонност и броят на постъпилите е двойно по-голям от същия интервал за предходната година, което е и вследствие на осведомителна акция „ Бъди боец “, която ще продължи и през идната година.



Министър Каракачанов разясни, че не е даден нито лев за реклама по време на акцията и благодари на медиите, че са я отразявали гратис.

„ Основният резултат при превъзмогване на некомплекта ще пристигна, когато успеем да решим всички проблеми, свързани със стандарта, образованието, модернизацията и когато хората виждат, че отиват да служат в една съвременна войска “, сподели в умозаключение министърът на защитата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР