Не става въпрос за бит човек, става въпрос за бит

...
Не става въпрос за бит човек, става въпрос за бит
Коментари Харесай

Експерт: Проблемът с насилието над лекарите излиза от системата на здравеопазването

" Не става въпрос за обичай човек, става въпрос за обичай доктор. " Това сподели зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов в коментар за случай от Сандански, където доктор от Спешна помощ е бил атакуван от пациенти. 
Пострадалият доктор доктор Люсиен Михов описа пред bTV, че нападението е станало в нощта на Бъдни вечер. Той е бил ритан, свалени са му очилата е заплют в лицето. По думите му нападателят е имал знания по карате. Въпреки всичко той е прегледал пациентката, изписал е терапия, само че когато е попитал за имената тя е напуснала кабинета. Служители на СОТ, които са били очевидци на случая не са подхванали нищо. Те не са съумели да запишат и номера на колата, с която са пристигнали нападателите. Има подадена тъжба в полицията, само че към момента няма никакви резултати по случая. 
Според доктор Брънзалов това безучастие на институциите е най-страшното:
" Проблемът става доста огромен, излиза от системата на опазването на здравето. Скоро ще останат единствено амбулатории. Постоянно приказваме за отговорности на лекарите, само че никой не приказва какви са отговорностите на пациентите . Процесът е двустранен и би трябвало да има доверие от двете страни. По цялата верига единствено сътрудника си е приключил работата. Не може да се търси помощ там, където си нападателен. "
Д-р Брънзалов даде образец с Англия, където лекарите могат да откажат здравна помощ, в случай че се усещат застрашени. 
Вижте още мнения за насилието над лекари в ТАЗИ СТАТИЯ 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР