Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не

...
Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не
Коментари Харесай

Министър: Ремонтирането на язовир не е като на лятна кухня

Не става от ден до пладне. Ремонтът на язовирите не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си ". Така икономическият министър Емил Караниколов разяснява пред Нова тв работите по язовир " Студена ", който зарежда жителите на Перник с вода. Градът е в невиждан воден режим от месеци, а властта налива милиони за построяването на нов тръбопровод, който минава през София и който се бави. Караниколов персонално управлява дейностите по " Студена ".

Трудно върви и ремонтирането на стотиците язовири, които би трябвало да преминат под неговата настойчивост. В момента се работи по 6 от общо 400 водоема.

За връзката София-Перник, по която би трябвало да се трансферира вода от водосбора на бент. " Белмекен " през бент. " Бели Искър " и столичния тръбопровод, са поръчани тръби от една от най-големите компании в Испания, сподели министърът. Дружеството имало процедура да тества готовата си продукция в границите на 24 часа, само че в тази ситуация помолили пробите да продължат два пъти по-дълго. Това довело до известно закъснение на строителството. Проектът се забавил и поради поръчаните от Турция уреди за помпената станция при с. Мало Бучино.

Новият тръбопровод трябваше да е подготвен за месец, който към този момент отмина. Караниколов твърди, че работата по него ще завърши до няколко дни. След това стартират проби на системата. Идеята да се спре водоподаването от бент. „ Студена ", с цел да се изпълни водоемът по-бързо. Благодарение на преваляванията и снеготопенето водата в него е към този момент над 5 млн. куб.м.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР