Не става дума за вярване във ваксините. Тя има едно

...
Не става дума за вярване във ваксините. Тя има едно
Коментари Харесай

Първият имунизиран у нас епископ: Църквата не излезе с общ апел за ваксините, а трябваше

Не става дума за поверие във имунизациите. Тя има едно потвърдено деяние. Дали това е задоволително е различен въпрос. Не желая да разясня тези, които трябваше да вземат решение такива неща. Имаше митрополити, които молиха. Другите си мълчаха. Вярно е, че църквата не излезе с едно общо решение по въпроса и с зов към жителите. Според мен трябваше. Това съобщи пред Нова телевизия свещеник Тихон - преди една година той стана вторият имунизиран у нас българин.

Коментарът му идва на фона на отсъстващата позиция на Българската православна черква във връзка с имунизацията у нас в най-тежките интервали от пандемията. Светият Синод не прикани за всеобща имунизация, а също така липсваха и взаимни дейности сред властта и БПЦ. Новото управление на Министерството на здравеопазването възнамерява да работи взаимно с патриаршията, с цел да ускори процеса по имунизация, допълват от frognews.bg

Министерство на здравеопазването и Националният съвет на религиозните общности в България взеха решение за започване на взаимна работа за повишение на осведомеността на обществото за изгодите от имунизацията против COVID-19 след среща предходната седмица.

" Нямам подозрение, че съм постъпил вярно. Не знаехме нищо за вируса. Беше обикновено, откакто е направена ваксина, да си я сложим. За страдание, имаше хора, които смятаха, че вирусът не е заплашителен, само че след това се заразиха, а някои починаха. Имам огромен брой антитела, само че дали те ще са задоволителни, ще забележим. Ако нямам обаче никакви, е ясно, че съм изложен на доста по-голям риск от заразяване ", уточни още свещеник Тихон.

По думите му поради представянето на разнообразни гледни точки в общественото пространство е било позволено хора, невярващи във вируса, да изразят позициите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР