Не става дума за подбора на самия кабинет, а става

...
Не става дума за подбора на самия кабинет, а става
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Продължаваме промяната ще бъдат неприятно изненадани на нови избори

Не става дума за подбора на самия кабинет, а става дума за формулата на кабинета. Това, което ГЕРБ-СДС направиха, е в вярна посока.

 

Това сподели пред Радио " Фокус “ социологът Кънчо Стойчев.

 

" По-скоро този факт е добре да обсъждаме, а не самия личен състав на кабинета. Акцент върху личностите, те са значими, само че са значими в различен подтекст. Тази формула би могла да има триумф, съгласно мен възможностите са дребни, само че не бих ги свел до нулата “.

Според него " Продължаваме промяната " са настроени да има избори, настроени са да не се съобразят с гласа на българския гласоподавател да се сформира кабинет, въпреки и с по-къс небосвод. " Считам, че ще бъдат неприятно сюрпризирани при едни нови избори “.

Не чакам поврат в партиите да поддържат кабинет " Габровски “, счита Стойчев. " Това, което може да се случи в зала е по-скоро игра с кворума или някаква поддръжка от дребна група. Това е теоретично допустимо, само че малко евентуално. И на Движение за права и свободи, и на " Български напредък “ политиката им е да се сформира държавно управление. “

Най-голямата възможност е да отидем на избори през март месец, предвижда Стойчев. " Те няма да доведат до кой знае каква смяна. Това е силата на демократичния развой, че дава опция на гласоподавателя за препозициониране. Съотношенията в Народното събрание може би няма да са същите, само че ще бъдат сходни. Най-важното е политическите партии да преодолеят партийното си его, да застанат на ясни национални позиции и да жертват партийните си ползи в името на това България да се стабилизира през сложните времена “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР