Не става дума за опит за преврат, така не го

...
Не става дума за опит за преврат, така не го
Коментари Харесай

Американското разузнавано знаело за бунта на „Вагнер“, съдбата на наемниците остава неясна

„ Не става дума за опит за прелом, по този начин не го назовава нито Путин, нито Пригожин. В първото си изказване, отдадено на похода, Путин споделя, че протестът е щял да бъде сподавен при всички случаи. Това, което не знаем е къде се намира Пригожин, както и Путин. Последните изказвания, които се появиха, следва той да е в Кремъл. “

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ интернационалният редактор в Euronews Bulgaria Габриела Беличовска.

Според изказванията на Пригожин съветското военно министерство желае „ Вагнер “ да спре да съществува от 1-ви юли.

В известието си от през вчерашния ден водачът на групировката пък обясни, че става дума за поход на справедливостта, поведен против съветските военни, а не толкоз против Владимир Путин.
Има и различен въпрос пред „ Вагнер “ – какво ще се случи с „ Вагнер “ в Африка, тъй като доста преди похода в Москва и преди да стартира да се бори в Украйна, те са работили в Африка Там изпъкват няколко страни, най-вече Мали. „ Вагнер “ оказва помощ на армията против групировки, свързани а Алкайда и Ислямска страна.
Според Лавров Вагнер ще продължи да работи в Мали. В същото време обаче Судан, като образец от по-скорошното минало, там не престават боевете, Вагнер си има и своите изяви в Судан. Тъй като концепцията е, че Вагнер там дава поддръжка и образование на локални военни, в подмяна експлоатира запазите в Судан от злато.

Появи се и информация, че американското разузнаване е знаело за този протест, само че още в първите часове след началото на протеста, международните водачи са предизвестили Украйна никога да не се възползват от обстановката в Русия в своя изгода.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР