Не става дума за дискриминация, а за опит да локализираме

...
Не става дума за дискриминация, а за опит да локализираме
Коментари Харесай

Фандъкова: Не става дума за дискриминация във „Филиповци“ и „Факултета“

Не става дума за дискриминация, а за опит да локализираме болестта и да запазим живота на хората, които са там, на техните близки и съседи, моля да се поддържат тези ограничения ". Това съобщи пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова в коментар на създалото се напрежение в двата столични квартала „ Филиповци “ и „ Факултета “.

Десетки жители на квартал „ Факултета “ излязоха по улиците на митинг. Чуха се и викания „ Оставка “ поради поставените КПП-та в региона.
Напрежение в квартал „ Факултета “ В региона са изпратени спомагателни екипи на полицията и Жандармерията
Кметът Фандъкова акцентира, че ограниченията са наложени поради огромния брой инфектирани с COVID-19 в тези квартали: „ Открити бяха фамилни огнища на болестта, които имат доста огромен брой контактни лица “, уточни тя.

Йорданка Фандъкова съобщи, че Общината дружно с БЧК имат подготвеност за разпределяне на хранителни пакети на хората в кварталите „ Филиповци “ и „ Факултета “, за които има ограничение да се придвижват в града.
Сблъсък сред полиция и поданици на " Факултета " Към 21 ч. мъже в нетрезво положение са желали да преминат през контролно-пропускателния пункт, оповестяват от Министерство на вътрешните работи
В София ще бъдат допускани единствено хора, които потвърждават с документи, че работят в столицата, изрично съобщи кметът Фандъкова. По думите ѝ всеки съответен случай на завръщащи се в столицата хора ще се взема решение от представителите на реда на пропускателните пунктове, в съгласуваност с техните началници.

Тя прикани да се почита трудът на лекарите и служителите на реда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР