Не става дума за червени линии, а за принципната основа,

...
Не става дума за червени линии, а за принципната основа,
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Нека не бъдем страхливци

" Не става дума за " червени линии ", а за кардиналната основа, на която тази коалиция съществува. Ако ние не можем да се договорим, даже за нещо сходно, поражда въпросът какъв е смисълът на съществуването на тази коалиция. Надявам се, във вторник, когато има председателски съвет на обединението, да бъде решена тематиката с военната помощ за Украйна ", уточни Ивайло Мирчев от " Демократична България " в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му " Демократична България " не слага ултиматуми във връзка с изпращането на въоръжаването на Украйна.

" Важно е да знаем какво се случи през вчерашния ден на Външната комисия. Там представителите на Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Продължаваме промяната " гласоподаваха против изпращането на военна помощ. Това е много знаково за нас. Умерен оптимист съм за вторник. Темата е извънредно значима ", посочи Мирчев.

Гостът в студиото напомни и думите на външния министър на Украйна, които са били безапелационни и остри.

" Трябва да се погледнем в огледалото и да забележим кого виждаме - дали един заслужен народ или подобен, който е разрешил да бъде превзет от страха. Аргументите преди бяха, че сме доста покрай Русия. Литва, Латвия и Естония изпратиха оръжия. Финландия и Швеция, които от 200 година са неутралитет, внезапно желаеха в НАТО ", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му ще мине време и ние би трябвало да сме на вярната страна. Да не бъдем страхливци, прикани той.

" България е единствената страна в НАТО и Европейски Съюз, която не изпраща оръжия. Другата е Унгария, само че ние не я считаме. Орбан и Путин са в " общуване без брак ", разяснява Мирчев.

Според него сега обединението се занимава с тематика, която е трябвало да реши доста по-бързо.

И добави, че най-важният проблем за решение сега е обвързван с инфлацията и цените, както и самите ограничения, които обединението ще предложи за справяне със обстановката.

Коалицията ще предложи пакет от антикризисни ограничения след Великден, осведоми Мирчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР