Не става дума само за инфраструктура, за газ и петрол,

...
Не става дума само за инфраструктура, за газ и петрол,
Коментари Харесай

Борисов за отношенията с арабския свят: Не е само нефт и газ, има и ценности

Не става дума единствено за инфраструктура, за газ и нефт, преди всичко са полезностите, които всички ние би трябвало да защитим, с цел да работим по-спокойно през идващите години. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на срещата на върха Европейски Съюз – Арабски свят в Атина.

„ Европейски Съюз със своите полезности е образец, който арабският свят може да следва – за върховенството на закона, за правата на цените, на децата (особено там, където има войни) за свободите”, уточни министър-председателят.



Той означи, че „ мигрантската вълна безусловно счупи много страни като политически системи” и по тази причина би трябвало да помислим „ за тези страни, в които гладът, ежедневната издръжка е проблем”. „ Балканите, като цяло, и България, в частност, можем с хранителни хъбове да организираме много в тази посока – на Балканите сме житница, отглеждане на животни и високи технологии”, добави Бойко Борисов.

По отношение на инфраструктурата той уточни, че гръцкият му сътрудник Алексис Ципрас след 2 дни ще е в София и двамата ще разискват газовия интерконектор с южната ни съседка, по който може да потече и доставян с кораби полутечен газ.

Имаме необичаен късмет с разбирателството, което имаме – приличаме си с Гърция, не водим политика против трети страни, означи министър председателят и акцентира, че „ сме били, сме и ще бъде вечно най-близки приятели”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР